Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezerva Federală nu va mări dobânzile în acest an - Informația a afectat semnificativ dolarul

Rezerva Federala

Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a lăsat neschimbate dobânzile, miercuri, iar reprezentanţii instituţiei au renunţat la intenţia de a mai mai mări dobânzile în în acest an, anticipând încetinirea creşterii economice, informaţii care au provocat scăderea puternică a dolarului, transmite Reuters preluată de news.ro.

Indicele dolarului, care măsoară evoluţia monedei americane faţă de şase valute importante, a scăzut cu 0,6%, la 95,908, cel mai scăzut nivel atins după 4 februarie. Indicele a coborât pentru scurt timp sub media ultimelor 200 de zile.

Într-o schimbare majoră a perspectivei, Fed anticipează acum că până în 2021 va mai mări dobânzile numai o singură dată şi nu mai consideră că va trebui să prevină inflaţia printr-o politică monetară mai restrictivă.

După o şedinţă de politică monetară desfăşurară pe parcursul a două zile, Fed a mai anunţat că va încetini reducerea lunară a deţinerilor de obligaţiuni ale Trezoreriei, de la până la 30 de miliarde de dolari la maximul 15 miliarde de dolari, începând cu luna mai.

Banca centrală a precizat că va încheia această reducere a deţinerilor de obligaţiuni în septembrie, dacă economia şi condiţiile din piaţă vor evolua în conformitate cu aşteptările. Fondurile obţinute din vânzările de obligaţiuni garantate prin ipoteci vor fi reinvestite în titluri de Trezorerie, într-o proporţie de până la 20 de miliarde de dolari pe lună, abordarea urmând să fie ca Fed să investească doar în titluri ale Trezoreriei.

Anunţurile arată că Rezerva Federală şi-a schimbat strategia pentru a se adapta la creşterea mai lentă a economiei mondiale şi la perspectivele ceva mai slabe ale economiei americane.

Fed a menţinut dobânda overnight la un interval de 2,25%-2,5%.

Reprezentanţii băncii centrale anticipează că economia SUA va avansa în acest an cu 2,1%, sub ritmul anticipat anterior, de 2,3%, în timp ce şomajul ar urma să fie de 3,7%, uşor mai ridicat comparativ cu prognoza din decembrie.

Fed anticipează o inflaţie de 1,8%, sub ritmul de 1,9% prognozat în decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.