Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezervele valutare la BNR au crescut în martie

bnr

Rezervele valutare la Banca Nationala a României erau la finele lunii martie de 30,599 miliarde euro, fata de 30,482 miliarde euro la 28 februarie, a anuntat miercuri banca centrala.

"În cursul lunii au avut loc urmatoarele operatiuni: intrari de 1.718 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene si conturilor Ministerului Finantelor Publice cu fonduri europene; iesiri de 1.601 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobânzi în contul datoriei publice denominate în valuta si altele", se arata într-un comunicat al BNR, citat de Mediafax.

La capitolul plati de rate si dobânzi în contul datoriei publice denominate în valuta se regasesc rambursari de capital din împrumutul de la Fondul Monetar International pentru care România a rambursat circa 124 milioane echivalent euro precum ?i rambursarea emisiunii de obligatiuni denominata în euro a Ministerului Finantelor Publice scadenta la 18 martie, în suma de 1,05 miliarde euro, capital si dobânda.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. În conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,66 miliarde euro.

Rezervele internationale ale României (valute plus aur) la 31 martie 2015 au fost de 34,26 miliarde euro, fata de 34,06 miliare euro la 28 februarie.

Platile scadente în luna aprilie în contul datoriei publice denominate în valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, însumeaza circa 470 milioane euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.