Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezerviștii germani refuză într-un număr tot mai mare să servească armata: cifre de patru ori mai mari decât în 2021

euractiv.com
armata-germania

De la începutul războiului din Ucraina, tot mai mulți soldați germani au vrut să fie demiși din serviciu. Vorbim de soldați în special în rândul rezerviștilor, dar și din personalul auxiliar, refuzurile fiind într-o creștere semnificativă, informează publicația germană Spiegel.

Numărul celor care refuză să revină în armată a crescut semnificativ în acest an, dar rămâne la un nivel scăzut în general. Acest lucru reiese dintr-un răspuns al Ministerului Federal al Apărării din Germania la o solicitare din partea Comitetului de apărare al Bundestagului, care a fost pusă la dispoziția agenției de presă AFP. Numărul refuzurilor a crescut de la 209 în 2021 în ansamblu la 810 în primele opt luni ale anului 2022.

Potrivit comunicatului, numărul refuzurilor din rândurile soldaților activi a scăzut de la 176 la 136 de ani de la an la an, în timp ce a crescut foarte semnificativ în rândul rezerviștilor și în special în rândul soldaților care nu au făcut serviciul militar, dar au fost instruiți să lucreze ca rezerviști. A existat o creștere a numărului de rezerviști de la zece la 190. După 23 de cereri în anul precedent, până la sfârșitul lunii august a acestui an fuseseră deja primite 484 de cereri.

Toți contestatarii invocă motive de conștiință, atât în cazul reintroducerii recrutării.

Ministerul Apărării din Germania nu a comentat motivele evoluției în comunicarea sa către comisie. Politicianul de securitate de stânga Sevim Dagdelen a vorbit despre un "vot cu picioarele", care a fost promovat de strategia guvernului federal din Germania după începutul războiului rus de agresiune împotriva Ucrainei. Cifrele "reflectă, de asemenea, îngrijorările cu privire la consecințele cursului de escaladare militară a guvernului german în Ucraina", a declarat Dagdelen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.