Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezidenţii din Palm Springs consideră sexistă statuia lui Marilyn Monroe, amplasată în faţa muzeului de artă din oraş

marilyn monroe

O statuie gigant care o reprezintă pe actriţa Marilyn Monroe în celebra ipostază din filmul „The Seven Year Itch”, monument considerat sexist şi contestat de majoritatea locuitorilor din Palm Springs, a fost amplasată în faţa muzeului de artă din oraş, în ciuda protestelor.

Mai mulţi rezidenţi din Palm Springs sunt de părere că statuia nu îi face cinste actriţei care ar fi împlinit, pe 1 iunie, vârsta de 95 de ani. Reclamanţii sunt de părere că statuia din fibră de sticlă nu este simbolul potrivit pentru aceste vremuri, cel puţin nu în acel loc.

Unii antreprenori spun că monumentul kitschy pop va atrage turişti, iar dezbaterea a împărţit oraşul, scrie News.ro.

Statuia concepută de Seward Johnson a mai fost amplasată în oraş în perioada 2012 - 2014, la o intersecţie din centru. Ea a fost mutată în diverse locuri, dar un grup sprijinit de proprietari de hoteluri a cumpărat-o pentru 1 milion de dolari şi vrea ca ea să rămână în faţa muzeului pentru cel puţin trei ani.

Creatoarea de modă Trina Turk a înfiinţat Comitetul de Relocare a lui Marilyn şi a strâns bani pentru un proces împotriva consiliului municipal, care, spune ea, a decis mutarea statuii fără permisiunea rezidenţilor.

În ciuda protestelor, a unei petiţii, a acestui proces şi a unui mic incendiu, consiliul a dus la îndeplinirea amplasarea ei pe spaţiul public din faţa Palm Springs Art Museum. În urmă cu mai bine de o săptămână, în timp ce sudorii lucrau la statuie, o folie din plastic ce acoperea o parte din ea a început să fumege. Statuia nu a fost afectată.

Ceremonia pentru instalarea „Forever Marilyn” - sau #metoomarilyn, pentru cei care o consideră exploatatoare - a avut loc duminică şi s-a încheiat cu un zbor al unui avion din Al Doilea Război Mondial de la Palm Springs Air Museum.

Nimeni din conducerea muzeului de artă nu a participat oficial la ceremonie. Ultimii patru directori ai instituţiei au criticat public amplasarea statuii aici, la fel şi numeroase grupuri, inclusiv Women's March LA şi Comitetul de Relocare a lui Marilyn (CReMa).

Cele două grupuri au susţinut un protest în timpul evenimentului. „Obiectivul nostru de a ne afla acolo a fost, în esenţă, perturbarea evenimentului şi să ne exprimăm nemulţumirea”, a spus Chris Menrad, co-fondator al CReMa.

Consiliul municipal a votat în unanimitate amplasarea statuii în faţa muzeului, după ce a fost cumpărată de o agenţie de turism finanţată de municipalitate.

„Ei vorbesc despre sprijinirea afacerilor din centru aflate în dificultate din cauza Covid. Dar, dacă te uiţi în zonă, este o grădină zoologică. Cifrele sunt mai bune decât erau în 2019”, a spus Turk.

Ea a adăugat că CReMA încearcă în continuare să obţină mutarea statuii de lângă muzeu, prin procesul deschis împotriva municipalităţii şi proprietarului ei, P.S. Resorts, citând diverse reglementări şi faptul că muzeul are statut de monument istoric de clasa A.

„Vom merge cu chestiunea legală până la final, chiar dacă asta va însemna să facem apel după apel. Cred că nici protestele nu se vor opri”, a adăugat Turk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.