Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezultate alegeri CSM - Lista completă a magistraților care vor face parte din Consiliu

zf.ro
Consiliul Superior al Magistraturii CSM

Magistrații din toată țara au ales miercuri, 22 iunie, viitorii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. Mandatul acestora este unul de 6 ani, care va începe în ianuarie 2023. Atribuțiile membrilor CSM sunt foarte impotante și cu impact asupra carierelor magistraților. Soluționarea diverselor cereri privind detașarea, transferul magistraților, aplicarea sancțiunilor disciplinare sau avizarea proiectelor de legi din justiție fac din funcția de membru CSM una dintre cele mai puternice din justiție.

Potrivit unor surse judiciare, magistrații aleși în adunările generale ale instanțelor și parchetelor sunt următorii:

Judecători:

Daniel Grădinaru (ÎCCJ)
Denisa Stănișor (ÎCCJ)
Liviu Odagiu (Curtea de Apel Alba Iulia)
Elena Costache (Curtea de Apel București)
Ramona Grațiela Milu (Curtea de Apel Brașov)
Laura Radu (Tribunalul București)
Mihai Ghica (Tribunalul Cluj)
Claudiu Drăgușin (Judecătorul Sector 4)
Vasile-Alin Ene (Judecătoria Ploiești)

Procurori:

Daniel Horodniceanu (DIICOT)
Emilia Ion (PCA București)
Bogdan Staicu (PT București)
Claudiu Sandu (PT Brașov)
Cătălina Sîntion (PJ Sector 3)

Lor li se vor adăuga doi reprezentanți ai societății civile, aleși de Senat, dar și trei membri de drept: ministrul justiției, președintele ÎCCJ și procurorul general al PÎCCJ.

Consiliul Superior al Magistraturii este condus de un judecător, din rândul membrilor aleși. Mandatul este de un an, fără posibilitatea înnoirii acestuia. Vicepreședintele este ales din rândul membrilor procurori. Cum aceștia sunt doar cinci, unul dintre ei va deține mandatul de vicepreședinte de două ori.

Potrivit Legii 317.2004, Consiliul Superior al Magistraturii alcătuiește lista finală cuprinzând magistrații aleși și o transmite Biroului permanent al Senatului.

Înainte de transmiterea listei către Biroul permanent al Senatului, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității verifică și comunică, în termen de 15 zile de la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii, dacă judecătorii și procurorii aleși au făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea, iar Consiliul Suprem de Apărare a Țării verifică și comunică Consiliului Superior al Magistraturii rezultatul verificărilor privind calitatea de ofițer acoperit, colaborator sau informator al serviciilor de informații a judecătorilor și procurorilor aleși, în termen de 15 zile de la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii.

Senatul, în prezența majorității membrilor săi, pe baza raportului Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări, validează lista cuprinzând magistrații aleși ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.