Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezultatele finale la alegerile din Franța: semnal îngrijorător transmis de alegători

macron le pen

Preşedintele în funcţie, centristul Emmanuel Macron, s-a plasat pe primul loc în turul întâi al alegerilor prezidenţiale de duminică din Franţa, obţinând 27,85% din voturi şi devansând-o pe Marine Le Pen (23,15%), candidata de extremă-dreaptă cu care se va întâlni în turul al doilea, conform rezultatelor finale comunicate luni de Ministerul de Interne, transmit AFP şi dpa, informează Agerpres.

După numărarea tuturor buletinelor de vot, pe locul al treilea din cei 12 candidaţi s-a situat Jean-Luc Mélenchon (stânga radicală) cu 21,95% din opţiuni.

În urma acestor rezultate, turul al doilea, programat pe 24 aprilie, va fi o reeditare a finalei din 2017, când Macron a câştigat în faţa Marinei Le Pen.

Rata de participare la scrutinul de duminică a fost de 73.69%, ceea ce înseamnă un absenteism de 26,31% dintre alegători, cel mai ridicat pentru un prim tur al prezidenţialelor după nivelul consemnat în 2002, de 28,4%, un semnal de nepăsare și dezamăgire - după cum au comentat mai mulți analiști francezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.