Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță o bătălie cruntă în turul doi al alegerilor din Franța: Macron ar urma să câștige la limită (sondaj)

macron le pen

Emmanuel Macron ar urma să câștige în turul al doilea împotriva lui Marine Le Pen, cu un scor de 51% față de 49%, potrivit unui sondaj IFOP, informează Le Figaro. Scorul ar fi astfel mult mai strâns decât în urmă cu cinci ani, când Emmanuel Macron a câștigat cu 66,1% din voturi împotriva a 33,9% pentru Marine Le Pen.

Vezi și: Macron o atacă pe Le Pen în primul său discurs: 'Franța să facă parte dintr-o Europă puternică, nu să părăsească Europa'

În detaliu, aproximativ o treime (35%) dintre alegătorii candidatului Valérie Pécresse l-ar vota pe Emmanuel Macron și la fel de mult pe Marine Le Pen, restul de 30% optând pentru un vot în alb, nul sau abținere, potrivit Ifop. Amânarea voturilor alegătorilor lui Jean-Luc Mélenchon este, de asemenea, foarte dispersată: 33% pentru Emmanuel Macron, 23% pentru Marine Le Pen și 44% alb, nul sau abținere, potrivit Ifop.

Trei sferturi dintre alegătorii candidatului de extremă dreapta Eric Zemmour spun că vor să voteze pentru candidatul Marin Le Pen, față de doar 4% pentru fostul președinte, potrivit Ifop.

Vezi și: Marine Le Pen face prima promisiune majoră: 'Voi asigura independența națională. Franța revine la măreție!'

Sondajul Ifop a fost realizat duminică între orele 20:01 și 21:00 pe un eșantion de 968 de persoane înscrise pe listele electorale extrase dintr-un eșantion de 1004 persoane reprezentative pentru populația franceză de peste 18 ani. Marja de eroare este de 3%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.