Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezultatele de miercuri la CM de handbal feminin; România joacă vineri, cu Ungaria, meci decisiv pentru grupele principale

Federatia Romana de Handbal
handbal

Miercuri s-au jucat meciuri doar în grupele B şi C, iar naţionala României a pierdut cu Muntenegru, scor 26-27, urmând să dispute partida decisivă pentru calificarea în grupele principale, vineri, cu Ungaria, scrie news.ro.

Rezultatele înregistrate în meciurile de miercuri sunt: Australia – Coreea de Sud 17-34, Germania – Franţa 25-27, Danemarca – Brazilia 24-18 (grupa B), Muntenegru – România 27-26, Kazahstan – Spania 16-43 şi Ungaria – Senegal 30-20 (C).

Astfel, după patru etape, clasamentul grupei C este: 1. Spania 8 puncte, 2. Muntenegru 8, 3. Ungaria 4, 4. România 4, 5. Senegal 0, 6. Kazahstan 0 puncte.

Spania şi Muntenegru sunt deja calificate în grupele principale, iar pentru ultimul loc se vor duela România şi Ungaria, vineri, de la ora 8.00.

Joi se vor disputa meciuri doar în grupele A şi D, urmând ca vineri să aibă loc ultima etapă în toate grupele.

Citește și: Gigi Becali anunță 'măcel' la FCSB: Pune pe liber 14 jucători

Rezultatele tricolorelor de până acum sunt: 16-31 cu Spania, 29-24 cu Senegal, 22-20 cu Kazahstan şi 26-27 cu Muntenegru.

Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe vor obţine calificarea în faza grupelor principale, de unde echipele de pe primele două poziţii vor juca apoi în semifinale. Meciurile din grupele principale încep în 8 decembrie, urmate de semifinale, în 13 decembrie, şi finalele pentru medalii, în 15 decembrie.

Campionatul Mondial din 2019, a 24-a ediţie, reprezintă şi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2020, care se vor desfăşura tot în Japonia. Doar medalia cu aur la CM va ajunge direct la Jocurile Olimpice. La ultima ediţie a CM, România s-a clasat pe locul 10, iar medalia de aur a revenit Franţei.

În 2019, reprezentativa tricoloră şi-a propus o clasare în primele opt locuri, care i-ar permite accederea la turneele preolimpice.

România este singura naţiune care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial şi are în palmares trei titluri, unul la handbal în şapte (1962) şi două la handbal în 11 (1956 şi 1960), două medalii de argint (1973 şi 2005), precum şi una de bronz (2015).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.