Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REZULTATELE referendumului intern al USR: ce se întâmplă cu Nicușor Dan

Inquam Photos / Manases Sandor
usr nicusor dan

Referendumul intern din USR s-a încheiat duminică, 13 august, la ora 24:00. Din totalul de 1829 de membri USR au votat 1453, prezența finală la vot fiind de 78%. Rezultatele arată că 52,7% dintre membrii partidului au votat pentru poziționarea partidului față de inițiativa de modificare a Constituției inițiată de Coaliția pentru Familie.De asemenea, 864 de membri USR au votat pentru ca partidul să se poziționeze împotriva inițiativei de modificare a Constituției.

Citește și: ALERTĂ meteo: Început de săptămână cu furtuni PUTERNICE: Care sunt zonele vizate de codul GALBEN

Nicușor Dan, fostul lider al USR, a declarat că nu-și dorește ca partidul să aibă o poziție tranșantă pe acest subiect și a precizat, în urma demisiei din USR, că va reveni în partid doar dacă partidul nu va adopta o pozitiție față de inițiativa de modificare a Constituției. Coinform declarațiilor sale, Nicușor Dan dorea o lipsă de pozitionare a membrilor USR, nici pentru, nici împotrivă, cu argumentul că partidul a fost votat atât de către cei care susțin familia tradițională și de cei care nu o susțin.

Conform acestui rezultat, Nicușor Dan, nu va reveni în USR, pentru că membri partidului au decis să se poziționeze împotriva inițativei de modificare a Constituției.

„În zecile de întâlniri avute cu oameni pe care am încercat să-i conving să ni se alăture, le-am promis că în partid este loc pentru toată lumea, şi pentru progresişti, şi pentru conservatori, şi că nu va exista o decizie în contradicţie cu sentimentele lor identitare (...) Decizia Biroului Naţional vine să spună că unii dintre colegi sunt colegi de mâna a doua. Am făcut o promisiune pe care nu am putut  să o ţin”, a arătat Nicuşor Dan.

content-image

Rezultatele referendumului intern vor fi validate de Biroul Național al USR care se reunește în ședință în cursul zilei de luni.

Referendumul s-a desfășurat timp de șapte zile consecutive, între 7 și 13 august, iar membrii au avut de răspuns la două întrebări:

La întrebarea „Susţineţi ca USR să aibă o poziţie ca partid pe tema referendumului Coaliţiei pentru Familie?” 766 au votat DA, iar 682 au votat NU.

La întrebarea „Cum trebuie să se poziţioneze USR ca partid pe tema referendumului Coaliţiei pentru Familie?” 184 au votat PRO, iar 864 au votat CONTRA.

Referendumul s-a desfășurat prin intermediul unei platforme online, care a asigurat secretul total al votului. Fiecare membru a primit pe mail un user și o parolă unice pentru a se putea loga pe platformă să voteze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.