Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RFPI cataloghează drept 'fake news' articolul agenției Reuters privind problemele întâmpinate de vaccinul Sputnik V

vestidinrusia.ro
Sputnik V covid vaccin

Fondul pentru Investiții Directe al Rusiei (RFPI) a catalogat drept un exemplu de fake news articolul agenției Reuters privind problemele întâmpinate de vaccinul ”Sputnik V” în procesul de înregistrare în Uniunea Europeană și a anunțat că va continua cooperarea cu EMA pentru înregistrarea vaccinului, care ar putea interveni în următoarele luni, a precizat pentru agenția TASS un reprezentant al Fondului.

«Articolul biroului din Paris al agenției Reuters privind înregistrarea vaccinului ”Sputnik V” în UE este bazat pe comentariile unor surse anonime și reprezintă un exemplu de fake news și de campanie de dezinformare împotriva vaccinului rusesc, organizată de lobby-ul farmaceutic occidental. (…) RFPI așteaptă ca înregistrarea vaccinului, de către EMA, să aibă loc în următoarele luni», a anunțat RFPI.

Reprezentantul Fondului a arătat că «articolul Reuters cuprinde greșeli dintre cele mai grosolane și îi induce pe cititori în eroare în privința vaccinului ”Sputnik V”, a caracteristicilor acestuia, precum și a cooperării dintre dezvoltatorii serului și specialișii EMA, aspect în legătură cu care RFPI a avertizat redacția Reuters înainte de publicarea articolului».

Fondul a anunțat, de asemenea, că unul dintre experții anonimi din materialul Reuters pe tema cooperării cu EMA – doctorul Cecil Cheerkinski – a dezmințit oficial citatul ce i se atribuie și a trimis la Reuters o scrisoare în acest sens.

Marți, agenția Reuters a publicat un articol din care reiese că dezvoltatorii vaccinului ”Sputnik V” nu au reușit să ofere datele necesare în conformitate cu cerințele standart de aprobare în UE. Agenția Europeană a Medicamentelor a refuzat să comenteze informația, subliniază TASS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.