Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campionul olimpic Richard Carapaz s-a retras din Turul Franţei, după o căzătură suferită sâmbătă, în prima etapă a cursei

Richard Carapaz

Ciclistul ecuadorian Richard Carapaz, campionul olimpic en titre, s-a retras din Turul Franţei după o căzătură suferită sâmbătă, în prima etapă a acestei curse, desfăşurată în jurul oraşului Bilbao (Ţara Bascilor), a anunţat echipa sa, EF-Education, citată de AFP.

"Richard Carapaz nu va fi prezent la startul celei de-a doua etapă a Turului Franţei, după ce un RMN a dezvăluit o mică fractură a rotulei sale stângi", a precizat EF-Education într-un comunicat, adăugând că sud-americanul "a avut nevoie de trei puncte de sutură la acelaşi genunchi", scrie agerpres.ro.

Câştigător al Turului Italiei în 2019, Richard Carapaz a reuşit să încheie etapa inaugurală a cursei din Hexagon, după ce a căzut cu aproximativ 20 km înainte de finiş, trecând linia de sosire la un sfert de oră după învingător, britanicul Adam Yates.

Aceasta este a doua retragere importantă de la actuala ediţie a Turului Franţei, după cea a spaniolului Eric Mas, un alt aspirant la podium, prins în aceeaşi căzătură cu campionul ecuadorian.

Spre deosebire de Carapaz, rutierul iberic a abandonat imediat, acuzând "dureri severe la umărul drept", potrivit echipei sale Movistar, care l-a transportat la spital.

Cea de-a doua etapă a Turului Franţei 2023 se va desfăşura duminică, tot în Ţara Bascilor, între Vitoria-Gasteiz şi San Sebastian (209 km).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.