Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rihanna a fost numită oficial ambasadoare a statului Barbados

vulture.com
rihanna

Cântăreaţa Rihanna a fost oficial numită ambasadoare a statului Barbados, ţara sa de origine, de către Guvernul acestui mic stat insular, ea ocupându-se de turism, educaţie şi investiţii pe insulă, scrie AFP, scrie News.ro.

Guvernul a anunţat într-un comunicat că Robyn Rihanna Fenty, pe numele său complet, a fost numită ambasadoare extraordinară şi plenipotenţiară.

"Rihanna are o dragoste profundă pentru această ţară, care se reflectă în acţiunile ei filantropice, în special în domeniul sănătăţii şi al educaţiei", a comentat prim-ministrul Mia Amor Mottley. "Ea îşi arată de asemenea patriotismul în felul în care continuă să preţuiască insula care rămâne casa sa".

"Sunt foarte mândră să preiau acest titlu în ţara mea de origine", a mărturisit ambasadoarea Fenty, citată în comunicat.

În vârstă de 30 de ani, Rihanna a trăit în Barbados până la vârsta de 16 ani, înainte de a începe o carieră internaţională.

De atunci a câştigat 14 titluri în fruntea clasamentelor de vânzări muzicale din Statele Unite. Doar Mariah Carey, The Beatles şi Elvis Presley au depăşit-o.

"Toţi locuitorii din Barbados vor trebui să joace un rol în mişcarea în curs, sunt pregătită şi entuziastă să-mi asum responsabilitatea", a adăugat ea. "Sunt nerăbdătoare să lucrez cu prim-ministrul Mottley şi echipa sa pentru a reimagina Barbadosul", a precizat Rihanna.

Robyn Rihanna Fenty s-a născut pe 20 februarie 1988, în Barbados. Stabilită la New York, artista a lansat opt albume de studio, începând cu anul 2005, iar 13 dintre single-uri sale au ajuns pe primul loc în topul Billboard. Discurile cântăreţei au fost vândute în peste 200 de milioane de copii, în întreaga lume. Ea este, între altele, câştigătoare a opt premii Grammy şi a 12 Billboard Music Awards. Rihanna a primit Michael Jackson Video Vanguard Award pentru întreaga carieră la gala MTV Video Music Awards 2016.

În august 2016, Rihanna a concerta pentru prima dată în România, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

Cântăreaţa este cunoscută şi pentru acţiunile sale umanitare şi implicarea în probleme de mediu şi socio-politice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.