Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rio de Janeiro va candida pentru găzduirea Cupei Mondiale a Cluburilor din acest an

www.agerpres.ro
stadion Campionatul Mondial al Cluburilor

Rio de Janeiro intenţionează să candideze pentru găzduirea ediţiei din acest an a Cupei Mondiale a Cluburilor de fotbal, organizată de FIFA, după ce Japonia a anunţat că nu va putea găzdui competiţia, au anunţat, joi, oficiali ai metropolei braziliene, citaţi de Xinhua.

Anunţul a fost făcut după relaxarea restricţiilor în Brazilia, după ce rata de infectare cu COVID-19 a scăzut, la fel ca şi rata deceselor legate de pandemie.

''Vom demara discuţii pentru ca finala Cupei Mondiale a Cluburilor să fie ţinută aici'', a declarat Pedro Paulo, secretarul biroului pentru finanţare şi planificare din cadrul primăriei carioca, pentru Band News.

Oficialul a precizat că meciurile s-ar putea juca pe Stadionul Maracana şi pe Stadionul Olimpic.

''Lucrăm împreună cu Flamengo (unul dintre cluburile care foloseşte stadionul Maracana), Confederaţia Braziliană de Fotbal, dar şi cu FIFA pentru ca oraşul nostru să poată găzdui finala'', a mai spus Pedro Paulo.

Săptămâna trecută, Federaţia Japoneză de Fotbal a anunţat FIFA că nu este în poziţia de a organiza evenimentul, programat în perioada 9-19 decembrie, din cauza preocupărilor legate de infectarea cu noul coronavirus.

S-au calificat deja pentru turneu Al-Ahly Cairo, Chelsea şi Auckland City, din posturile de campioane ale Africii, Europei şi Oceaniei. Celelalte participante vor fi campioanele Asiei, ale Americii de Sud şi ale CONCACAF (America de Nord, Centrală şi Caraibe), precum şi campioana ţării gazdă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.