Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Riposta procurorilor DNA: cum vor să-l țină în continuare pe Liviu Dragnea în spatele gratiilor/ Instanța a rămas în pronunțare

Inquam Photos / Octav Ganea
DNA sigla sediu

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, spune că Dragnea a fost condamnat pentru o faptă ce nu e prevăzută de legea penală. Ea spune că fapta de abuz în serviciu a fost clarificată prin două decizii ale CCR. În replică, procurorii DNA arată că toate acuzațiile au fost probate în instanță, iar argumentația folosită acum a mai fost utilizată și în faza de apel, fiind atunci desființată de către judecători.

Citește și: Se schimbă vremea: când vor începe ninsorile și înghețul

Instanța a rămas în pronunțare și judecătorii urmează să anunțe o decizie.

”Respingeti recursul în casație : motivele recursului în casatie nu au caracter de noutate. Ele au fost invocate ca argumente și și în faza apelului. Se invocă lipsa de timiditate a faptei de abuz în serviciu a Floarei Alesu. A lipsit, din perspectiva apărării,  elementul material. Nici Alesu și nici prietenii nu au formulat recurs în casatie după condamnare.

Se spune că fapta ce rezultă din starea de fapt din dosar nu ar corespunde legilor și deciziilor CCR.

Este o certitudine că avea prerogativa disciplinară Alesu Floarea. Există un regulament de organizare internă.

Au fost menținute în funcție, cinci ani Botorogeanu, și doi ani ani Stoica. Este o certitudine recunoscută de către cele două inculpate. Și Liviu Dragnea a recunoscut această certitudine. S-au încasat drepturi pentru această inactivitate.

Punctual, ea le-a menținut în funcție. Spre exemplu Mihaela Paraschiv a fost sancționată de Alesu Floarea pentru că a întârziat zece minute la serviciu . Inclusiv pe inculpata Anisa Stoica a sancționat-o la un moment dat.

Apreciem că invocarea acestui articol privind abuzul în serviciu nu este susținută de temeiurile invocate. Respingeți recursul în casație si mențineți decizia definitivă.

Interpretarea judecătorilor este una coerenta, corectă și în acord cu legislația aflată în vigoare.”, au spus procurorii DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.