Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Risc crescut de ciocnire directă între Rusia și NATO'. Un diplomat rus atrage atenția asupra acțiunilor agresive ale SUA

vestidinrusia.ro
Dmitri Polianski

Acțiunile agresive ale SUA pot conduce în cele din urmă la confruntarea directă a Rusiei cu NATO, a declarat primul adjunct al reprezentantului permanent al Federaţiei Ruse la ONU, Dmitri Polianski.

„Nu noi trebuie să apreciem posibilitatea unui asemenea scenariu” - a declarat acesta pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter), comentând declarația jurnalistului Tucker Carlson despre posibilitatea unei ciocniri militare între Washington și Moscova, scrie Rador.

„Noi am avertizat în repetate rânduri și în mod persistent că situația este destul de periculoasă și că există un risc crescut de ciocnire directă între Rusia și NATO." Alianța Nord-Atlantică, a declarat Polianski, "este puternic implicată în conflictul din Ucraina" și "este imposibil să fii sigur" că, pe lângă arme și muniții, țările occidentale nu își trimit în Ucraina proprii militari, și de asemenea este imposibil să se excludă participarea lor la "anumite acțiuni din Ucraina".

După cum a mai subliniat diplomatul rus, "deja de mulți ani SUA sunt cunoscute ca declanșatori de războaie" și crede că există multe situații și regiuni în lume în care acțiunile potențiale ale Statelor Unite pot duce la un "conflict fierbinte" atât între Rusia și SUA, cât și între SUA și China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.