Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RISC DE MENINGITĂ la o grădiniță din Brăila - Ancheta epidemiologică este în curs după ce un copil a ajuns la spital

ele.ro
meningita

Direcția de Sănătate Publică Brăilă a început o anchetă epidemiologică la o grădiniță din județ, după ce un copil de șase ani a ajuns la spital cu simptome de miningită, potrivit MEDIAFAX.

Rezultatele analizelor nu au ajuns încă, dar datele preliminare indică faptul că este vorba de meningită.

Potrivit reprezentanților DSP Brăila, o anchetă epidemiologică a fost începută la grădinița din comuna Zăvoaia, după ce, săptămâna trecută, un copil de șase ani a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean din Brăila.

El a fost internat în spital, iar rezultatele preliminare au confirmat prezența meningitei.

Citeşte şi: Bogdan Licu, prima reacție la informații INCENDIARE: fiul lui Gheorghe Dincă, parte a unui rețele de traficanți

Până la sosirea rezultatelor finale, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au solicitat realizarea unei anchete epidemiologice la grădinița la care merge copilul și au stabilit tratamente pentru persoanele din anturajul pacientului.

„Pentru copilul internat la Brăila nu avem decât o confirmare preliminară a prezenței meningitei.Așteptăm și alte rezultate. Starea copilului este bună, a ajuns la spital în stare comatoasă, dar între timp starea s-a ameliorat. Noi am pornit o anchetă epidemiologică, am identificat persoanele cu care a intrat în contact, s-au stabilit tratamente pentru acestea”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul Direcției de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.

O altă suspiciune de meningită a apărut la un copil de doi ani din orașul Brăila, care a fost internat la un spital din Galați.

În acest caz, analizele au stabilit că este vorba despre meningită virală. „Am fost informat că în cazul copilului internat la Galați ar fi vorba despre meningită virală”, a mai spus Gabriel Ciochină.

Potrivit specialiștilor, copiii nevaccinați, de vârste mici, care merg în colectivitate și au un sistem imunitar slăbit, sunt cei mai expuși meningitei.

Pentru a preveni apariția bolii, medicii recomandă vaccinarea copiilor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.