Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Risca să-și piardă viața! Ce procedură au folosit medicii

Radu Pop

Durerea abdominală, în piept, în spate sau în zona inghinală, dificultățile de respirație și tusea sau răgușeala pot indica o afecțiune gravă. Anevrismul de aortă apărut la nivelul toracelui sau abdomenului se poate dezvolta și rupe, provocând sângerarea în interiorul corpului și chiar deces. Deseori, anevrismul de aortă nu produce simptome, astfel că boala evoluează în tăcere, până când se produce ruptura. În anumite cazuri, anevrismul este foarte grav și limitează șansele tratamentelor tradiționale.

În această situație a fost și un pacient de 48 de ani, care avea un anevrism toraco-abdominal sever. Practic, în cazul lui, artera aortă avea peretele slăbit și deformări pe tot parcursul, din zona claviculei până în partea inferioară a abdomenului. Pacientul fusese deja refuzat de alte centre medicale din țară, din cauza riscurilor mari pe care o operație tradițională, deschisă, o prezintă. Ajuns la SANADOR, el avut șansa de a fi operat de echipa Prof. Dr. Victor S. Costache, a cărui experiență bogată în chirurgia cardiovasculară minim invazivă este recunoscută la nivel internațional.

Procedura aleasă pentru tratament a fost o premieră națională, care a constat în montarea unei proteze la nivelul aortei, create special pentru pacient, cu ajutorul investigațiilor imagistice detaliate. Intervenția a fost deosebit de complexă și a implicat utilizarea performantelor angiografe Philips Azurion 7, cu care Departamentul de Cardiologie Intervențională al SANADOR este dotat. Cu ajutorul unor catetere, care au fost introduse prin arterele femurale și artera brahială dreaptă, proteza a fost transportată până în zona afectată, unde a fost fixată.

Intervenția realizată la Spitalul Clinic SANADOR este o premieră care pune capitala pe harta marilor orașe în care se realizează tratamentul endovascular al anevrismului aortic toraco-abdominal. Astfel, pacienții din România cu anevrisme de aortă toraco-abdominale au șansa de a primi un tratament salvator.

La Spitalul Clinic SANADOR, echipa medicală multidisciplinară realizează numeroase intervenții minim invazive la inimă și artere. Centrul de excelență în chirurgie cardiovasculară minim invazivă SANADOR reunește specialiști care, datorită pregătirii și dotărilor de excepție, efectuează operații complexe, de mare finețe, cu rezultate excepționale. Intervenția de endoprotezare vasculară a pacientului de 48 de ani se înscrie într-o serie de premiere naționale, care demonstrează standardele de excelență ale SANADOR. Pacienții beneficiază de investigații și terapii de ultimă generație, într-un bloc operator complet digitalizat, conectat cu secția de terapie intensivă cardiovasculară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.