Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Riscul de contaminări cu COVID este legat de copii și adolescenți / STUDIU

adevarul.ro
virus covid delta

Riscul de contaminări cu SARS-CoV-2 este strâns legat de copii și adolescenți, arată un studiu făcut în SUA. Dacă nu vor fi vaccinați copiii, virusul va continua să circule, cu riscul apariției unor variante potențial periculoase și pentru vaccinați, spune un profesor italian.

Pentru a demonstra rolul decisiv al noilor generații în circulația virusului, un studiu a fost realizat în Statele Unite privind modalitățile de transmitere a COVID.

Concluzia a fost că riscul de contaminări este strict legat de copii și adolescenți, scrie La Stampa.

„Pentru a preveni ca infecția să devină endemică după apariția de noi variante, copiii vor trebui, de asemenea, să fie vaccinați în viitorul apropiat”, spune profesorul Roberto Cauda, ​​directorul Unității de Boli Infecțioase din spitalul Gemelli, Roma: „în caz contrar, virusul va continua să circule, deși într-o formă asimptomatică, printre copii, cu riscul apariției unor variante potențial periculoase și pentru vaccinați”.

Cu cât ești mai tânăr, cu atât este mai mare numărul de contacte zilnice, iar vaccinurile protejează împotriva celor mai grave forme, dar și de transmiterea infecției.

„În plus, după un an de pandemie, părinții trebuie să devină conștienți că numai vaccinarea poate fi decisivă pentru protecție”, subliniază profesorul Cauda: „Prezența variantelor este strâns legată de eficacitatea vaccinurilor. Vaccinurile disponibile în prezent, deși cu unele diferențe, sunt capabile să protejeze împotriva infecției chiar și în cazul variantelor și a bolii pe care acestea le cauzează. Vaccinarea noilor generații este esențială”.

Între timp, cazurile care nu sunt asociate cu focare sunt în creștere în Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.