Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Riscul intrării României în FALIMENT scade la MINIMUL ultimului deceniu

faliment

România este privită de pieţele externe ca un pla­sament cu grad scăzut de risc, costul asigurării împotriva riscului de default reflectat în cotaţiile CDS-urilor (credit default swap) la cinci ani coborând în septembrie sub 100 de puncte de bază, la minimul ultimului deceniu. Valori mai scăzute ale CDS la cinci ani au fost înregistrate înainte de criză, potrivit ZF.

Citeşte şi: Document DECLASIFICAT după 27 de ani. Ce a făcut ARMATA în timpul Mineriadei din 1990

Indicatorul de referinţă CDS măsoară percepţia pie­ţelor financiare internaţionale faţă de riscul de a finanţa România. CDS la cinci ani în cazul României a coborât în septembrie la 94,88 puncte, România fiind percepută la fel de riscantă ca Ungaria (94,64 puncte de bază), însă mai riscantă decât Polonia (54,88 puncte de bază) sau Cehia (37 puncte de bază). Pe parcursul anului trecut CDS pe cinci ani a oscilat în cazul României între 100 şi 130 de puncte.Nivelul CDS-urilor influenţează costul finanţării externe, iar în cazul scăderii statul poate împrumuta fonduri la costuri mai mici, în timp ce băncile locale pot atrage mai ieftin linii de credit de la băncile-mamă, mai scriu cei de la Ziarul Financiar.

CDS-urile reflectă evoluţia percepţiei investitorilor, respectiv a gradului de neîncredere într-un anumit emitent, devenind în anii de criză unul dintre cei mai vizibili indicatori ai capacităţii unei ţări de a se finanţa de pe pieţele de capital.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mesaj EMOŢIONANT de Ziua Pompierilor: 'Sunteţi ULTIMA SPERANŢĂ de salvare pentru cei în pericol' - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.