Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Riscul izbucnirii de noi incendii rămâne foarte ridicat în toată Spania

DC News
pompier incendiu incendii

Un incendiu care ardea de joi după-amiază în Catalonia (nord-estul Spaniei) a fost stins vineri dimineaţă, însă riscul izbucnirii de noi incendii rămâne foarte ridicat în cea mai mare parte a ţării din cauza temperaturilor caniculare, relatează AFP.

Circa 100 de pompieri s-au luptat toată noaptea pentru a stinge un incendiu care a distrus circa 75 de hectare într-o zonă forestieră protejată de pe coasta provinciei Tarragona, în Catalonia, a anunţat Departamentul de pompieri din această regiune pe Twitter. Circa 30 de turişti au fost evacuaţi din campinguri joi.

Un alt incendiu, care a izbucnit joi seară lângă Rubaa, în Galicia (nord-vestul Spaniei), a fost adus sub control vineri, au anunţat pompierii din această regiune, care au anunţat că flăcările au distrus circa 200 de hectare de vegetaţie, scrie Agerpres.ro.

Agenţia Naţională de Meteorologie (AEMET) a avertizat că riscul de incendii a rămas "ridicat", "foarte ridicat" sau "extrem" în aproape toată Spania vineri, în cea de-a treia zi a acestui val de caniculă, precum şi sâmbătă.

Din cele 17 regiuni ale Spaniei, 15 s-au confruntat cu temperaturi neobişnuit de ridicate pentru acest sezon, AEMET prognozând temperaturi maxime cuprinse între 36 şi 40 de grade Celsius.

Vârful acestui val de căldură este aşteptat sâmbătă şi duminică, AEMET estimând că temperaturile ar putea atinge 46 de grade Celsius în Cordoba, în Andaluzia (sud).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.