Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Riscul producerii unui Brexit în lipsa unei înțelegeri a crescut

rfi.fr
Brexit

Riscul producerii unui Brexit în lipsa unei înțelegeri a crescut, iar Comisia Europeană trebuie să-și schimbe atitudinea dacă se dorește semnarea unui acord, a precizat ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt, citat de Reuters, potrivit Mediafax.

„Toată lumea trebuie să se pregătească pentru posiblitatea unui Brexit haotic, în lipsa unui acord”, a declarat Jeremy Hunt.

„Cred că riscul producerii unui Brexit în lipsa unei înțelegeri a crescut recent (...) și nu există absolut nicio garanție că vom avea un acord”, a completat ministrul britanic de Externe, la capătul unei întrevederi cu omologul său finlandez, Timo Soini.

Oficialul britanic a mai precizat că Londra nu prevede o schimbare de atitudine din partea Comisiei Europene.

„Este ceva ce nimeni nu-și dorește și sper foarte mult că vom găsi o modalitate să evităm această situație. Guvernul britanic a făcut tot ce a putut pentru a evita un astfel de rezultat”, a mai adăugat Jeremy Hunt.

Citește și: Urăm sau nu ''La mulţi ani!'' pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului?

Comisia Europeană a respins în repetate rânduri propunerile Marii Britanii, una dintre cele mai sensibile teme fiind aceea a graniței dintre Irlanda și Marea Britanie. Recent, pe fondul acestui blocaj, au apărut informații cu privire la faptul că prim-ministrul britanic, Theresa May, ar intenționa să prelungească perioada de tranziție dincolo de data stabilită deja ca fiind limită, adică după decembrie 2020.

Au apărut, de asemenea, informații, chiar din interiorul partidului prim-ministrului britanic, cu privire la conceperea unui plan alternativ la Brexit. Conform acestui plan, în eventualitatea în care Uniunea Europeană va face concesii cu privire la graniţa Marii Britanii cu Irlanda, ar urma să fie propus un acord de liber schimb între UE şi Regatul Unit, după modelul Acordului economic şi comercial complet (CETA) dintre Canada şi Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.