Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RISE Moldova: Ilan Șor, monitorizat în dosarele privind cocaina columbiană

stiri.md
Ilan Sor

Ilan Șor a fost monitorizat atent de unitățile speciale MAI în cadrul mai multor dosare operative privind o rețea de trafic cu cocaină columbiană. E vorba despre gruparea formată pe infrastructura de afaceri a lui Iurie Luncașu, care, oficial, s-a sinucis în august 2019, fiind și un prieten al lui Plahotniuc, transmite Știri.md cu referire la Rise Moldova.

Potrivit Rise, sub regimul oligarhic din ultimul deceniu, secretele operative din acest caz au fost îngropate adânc în arhivele instituțiilor de forță, iar dosarele locale s-au mușamalizat, deși o investigație internațională declanșase totul.

Printre altele, ofițerii notează un moment tumultuos din dinamica organizației, când Ilan Sor încearcă să ajute doi traficanți moldoveni și doi sud-americani să iasă din închisoare, unde ajunseseră.

Jurnaliștii din Bulgaria și România au efectuat o anchetă, dezvăluind implicarea lui Plahotniuc și Luncașu în traficul ilicit de cocaină columbiană în Europa de Est.

Luncașu a finanțat o rețea de trafic de cocaină din Columbia, iar drogurile au intrat în Europa prin porturile Odessa, Constanța și Giurgiulești. Ulterior, cocaina a fost vândută în UE și Rusia.

Acestă notă secretă face parte din colecția de date obținută de RISE Moldova și RISE Project în timpul pre-documentării proiectului de investigație TheSovietCocaineUnion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.