Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rise Project, dezvăluiri incendiare: Sirieni apropiați de Bashar al Assad, 'stăpâni' într-o bază MApN

facebook.com
Bashar al-Assad

O bază militară din România, unde militarii noştri au făcut exerciţii alături de partenerii din NATO, vara trecută, aparţine parţial unui grup de oameni de afaceri din Siria, care sprijină regimul dictatorului Bashar al-Assad. E concluzia unui reportaj Rise Project, în care se precizează că baza respectivă - aflată pe malul Mării Negre, la 30 de kilometri de Constanţa - a ajuns în posesia sirienilor în urma unei înţelegeri ilegale, în care ar fi implicaţi un primar şi doi oameni de afaceri români.

Mecanismul prin care terenurile din baza militară au ajuns în posesia sirienilor a fost pus la punct de politicieni și afaceriști locali în mai multe etape. În prima fază, politicienii au fragmentat, pe hârtie, terenul armatei. L-au retrocedat apoi bucată cu bucată, în timp ce afaceriști locali avizați s-au încălzit pe margine, gata să sară pe oportunitatea de afaceri.

Mesaj dur al unei cunoscute judecătoare pentru Kovesi în scandalul din jurul DNA: 'Este grav ca judecător să nu mai ai încredere în actele procurorului'

În faza a treia, aceștia au cumpărat, la prețuri foarte mici, loturile de pământ de la proaspeții împroprietăriți pe care tot ei îi ajutaseră să intre în posesie. În ultimul act, fragmentele de teren au fost din nou reunite, ca într-un joc de puzzle, fiind vândute în numeroase tranzacții de milioane de euro către același cumpărător.

Punctul de pornire al schemei de îmbogățire este în decembrie 2004, când oficialii primăriei din comuna Corbu, de care aparține baza militară, au realizat că peste 8700 de hectare de teren parțial mlăștinos nu erau revendicate de nimeni, așa că au decis printr-o hotărâre de consiliu local să le treacă în proprietatea comunei. Aproximativ 422 de ha din această suprafață se suprapun peste zona restricționată a unității militare, mai scriu jurnaliștii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.