Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rivalităţi familiale în alegerile din Marea Britanie, după intrarea în cursă a surorii fostului ministru conservator Boris Johnson

marea britanie

Rachel Johnson, sora deputatului şi fostului ministru conservator Boris Johnson, figură de prim-plan a taberei eurosceptice, a anunţat marţi că va candida pentru a obţine un loc pe lista partidului pro-Europa Change UK, ultima rivalitate familială apărută în campania pentru alegerile europene, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Înainte de Rachel Johnson, Annunziata Rees-Mogg, sora deputatului conservator foarte eurosceptic Jacob Rees-Mogg, a anunţat şi ea că se distanţează de Partidul Conservator în cadrul căruia a activat pentru a se alătura Partidului Brexit şi liderului său eurofob Nigel Farage.

Citește și: Simona Halep a făcut un anunț la care nimeni nu se aștepta! Problemele de sănătate îi dau bătăi de cap

Rachel Johnson a apărut la Bristol (vestul Angliei) la evenimentul de lansare a campaniei oficiale a Change UK, alături de fondatorii noului partid, deputaţi din Grupul independent, adversari politici ai lui Boris Johnson în Parlament.

Jurnalistă şi scriitoare, Rachel Johnson, în vârstă de 53 de ani, a activat în cadrul Partidului conservator până în 2011, potrivit The Guardian. Ea i-a susţinut apoi pe liberali-democraţi la alegerile legislative din 2017, militând împreună cu ei pentru rămânerea Marii Britanii în UE.

"Să votezi pentru părăsirea UE este atât de important, atât de încărcat de consecinţe pentru viitoarele generaţii că mă simt obligată să mă ridic şi să apăr ceea ce cred, respectiv că suntem bine mersi în sânul Europei", a declarat Rachel Johnson, citată de cotidianul Evening Standard.

Fratele ei mai mare Boris Johnson a fost una dintre figurile de prim-plan ale campaniei de la referendumul din 2016 pentru ieşirea ţării din UE. Fostul ministru de externe se află printre favoriţii pentru a-i succeda premierului Theresa May, foarte criticată de majoritatea sa pentru modul în care a gestionat Brexitul.

Citește și: Surse S-a aflat motivul! De ce a fost, de fapt, Liviu Dragnea trădat de aliatul său de încredere

Change UK a fost înfiinţat de deputaţi laburişti şi conservatori care au demisionat din formaţiunile lor în februarie, din cauza dezacordurilor cu linia guvernului privind Brexitul. Ei sunt pentru organizarea unui al doilea referendum după cel din iunie 2016 şi speră ca Marea Britanie să rămână în UE.

Lider provizoriu al Change UK, Heidi Allen, a afirmat că 3.700 de persoane, "provenite din toate regiunile Marii Britanii şi din toate mediile", s-au înscris în cursa pentru listele partidului la alegerile europene care se vor derula pe 23 mai în Marea Britanie, dacă acordul de divorţ cu UE nu va fi votat de parlament până la acea dată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.