Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

River Plate învinge Racing Club și câștigă titlul de campioană în Argentina

river plate

River Plate a învins joi seara cu 4-0 pe Racing Club, câștigând titlul de campioană în prima divizie argentiniană, cu trei meciuri înainte de finalul sezonului, asigurându-și astfel singurul titlu important din campionatul intern care îi scăpase antrenorului Marcelo Gallardo.

Un gol marcat în prima repriză de Agustin Palavecino și alte trei în repriza a doua de Julian Alvarez și dubla lui Braian Romero au oferit lui River un avans de 12 puncte în fruntea clasamentului, obținând astfel titlul de campioană într-un mod confortabil, cu cele mai multe goluri marcate și cele mai puține primite, informează News.ro.

Gazdele și-au surclasat adversarii, pe stadionul Monumental din Buenos Aires, având 28 de șuturi pe poartă, față de cele cinci ale vizitatorilor.

"Am avut doar acel ultim pas de făcut, cel mai dificil, dar am fost la înălțimea sarcinii", a declarat mijlocașul Leonardo Ponzio, în vârstă de 39 de ani, citat de Reuters. "Nu pot să cer mai mult în această profesie. Sunt foarte fericit".

Acesta a fost al 36-lea titlu de campioană obținut de River și al 13-lea trofeu pentru fostul mijlocaș Gallardo, în cei șapte ani și jumătate de când se află la cârma echipei.

În acest timp, el a condus clubul din capitală la trei Cupe ale Argentinei, două Copa Libertadores, echivalentul sud-american al UEFA Champions League, și o Copa Sudamericana, echivalentul regional al Europa League.

De asemenea, a câștigat trei Supercupe sud-americane, două Supercupe argentiniene și un campionat uruguayan, în perioada în care a fost antrenor la Nacional.

Conform unor informații din presa din Uruguay, se pare că Gallardo este luat în considerare ca posibil înlocuitor al lui Oscar Tabarez, care a fost demis din funcția de antrenor al echipei naționale la începutul acestei luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.