Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Cazanciuc, avertisment înainte de şedinţa decisivă a PSD: 'Să fim atenți cine va fi în poza mobilizatoare de la finalul zilei'

Senatorul PSD Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei, avertizează cu privire la direcţia pe care o va lua partidul după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD. Cazanciuc pledează pentru renunţarea la autosuficienţă şi susţine că o nouă conducere nepotrivită ar putea duce la demobilizarea în continuare a partidului.

"Are PSD nevoie de un management “profesional” care să preia din mers un proces de management politic de la vechea conducere sau de un leadership motivațional care să poată reda încrederea în partid, într-o perioadă dificilă, în care așteptările membrilor, simpatizanților și votanților PSD au scăzut, iar duminică au fost cotate drept cele mai slabe din istoria social-democrației?

Răspunsurile la aceste întrebări pot părea contradictorii atât timp cât nu există un consens în PSD cu privire la ce trebuie să facem pentru a regăsi statusul și prestigiul de a fi social-democrat.

Daca va exista o nouă echipă începând de azi, aceasta va trebui să își asume atât individual, cât și colectiv, responsabilitatea pentru acest proiect. Am deschide, astfel, o etapă, în care va trebui să accentuăm mai puțin puterea și mai mult responsabilitatea, mai puțin autoritatea și mai mult etica, mai puțin autosuficiența și mai mult autocritica.

Să fim atenți cine va fi în poza mobilizatoare de la finalul zilei, pentru a nu îi demobiliza și mai tare pe cei care vor să contribuie la reconstrucție. O soluție tranzitorie pentru această situație de criză ne va ajuta să limităm pagubele, să deschidem competiția internă și să lansăm programul de reconstrucție care să conducă la alegerea unor lideri în cadrul unui Congres.

Nu mai avem nevoie de grupuri de conducere ci de echipe, nu ne mai trebuie manageri, ci lideri care să înceapă un proces de creare a unei noi viziuni asupra partidului, care să ia în considerare interesele legitime, pe termen lung, ale tuturor celor care cred în stânga și în social-democrație", scrie Robert Cazanciuc pe Facebook.

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, în care mai mulţi lideri PSD ar dori să o înlocuiască pe Viorica Dăncilă cu Marcel Ciolacu, va începe la ora 18.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.