Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Cazanciuc elogiază Guvernul Năstase: 'A fost şcoală uriaşă pentru mine şi pentru foarte mulţi tineri: Victor Ponta, Titus Corlăţean, Bogdan Aurescu'

Agerpres
Robert Cazanciuc

Fostul ministru PSD al Justiţiei, Robert Cazanciuc, a rememorat începutul carierei sale politice, în Guvernul Năstase, unde a fost coleg cu Victor Ponta, Titus Corlăţean şi Bogdan Aurescu. ”Mulţi tineri care eram cumva în rândul doi-trei, dar care am avut şansa să stăm zi de zi acolo, aproape patru ani, interval în care România a intrat în UE şi în NATO”, a spus Robert Cazanciuc în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV.

”Lucram la Corpul de Control al primului ministru (Adrian Năstase -n.r.) cu Victor Ponta, am avut ocazia să asist la şedinţele de guvern în Guvernul Adrian Năstase. O şcoală uriaşă pentru mine şi pentru foarte mulţi tineri care eram la vremea respectivă acolo: Victor Ponta, Titus Corlăţean, Bogdan Aurescu. Mulţi tineri care eram cumva în rândul doi-trei, dar care am avut şansa să stăm zi de zi acolo, aproape patru ani, interval în care România a intrat în UE şi în NATO. Îmi aduc aminte cu foarte mare bucurie întâlnirile dintre cei care conduceau guvernul şi cum încercau să rezolve marea provocare a României pentru admiterea în UE”, a rememorat senatorul PSD Robert Cazanciuc.
La începutul anilor 2000, Victor Ponta a fost numit şeful Corpului de Control al premierului Adrian Năstase. Ulterior, Victor Ponta a devenit preşedintele PSD şi prim-ministrul României. În Guvernul Ponta, Robert Cazanciuc a fost ministru al Justiţiei, iar Titus Corlăţean a ocupat funcţia de ministru de Externe timp de doi ani. Corlăţean a demisionat în 2014, după primul tur al alegerilor prezidenţiale, unde se înfruntau Klaus Iohannis şi Victor Ponta, ca urmare a scandalului legat de secţiile de vot din diaspora, insuficiente pentru românii care au ieşit în număr foarte mare la vot.
Bogdan Aurescu a fost subsecretar de stat în MAE în timpul Guvernului Năstase, apoi a devenit ministrul de Externe în Guvernul Ponta. Ulterior, a trecut în echipa preşedintelui Klaus Iohannis, fiind numit consilier prezidenţial. În 2019, a devenit din nou ministru de Externe în Guvernul Orban, păstrându-şi funcţia şi în Cabinetele Cîţu şi Ciucă. Odată cu instalarea lui Marcel Ciolacu în fruntea Guvernului, Bogdan Aurescu a revenit la Cotroceni în funcţia de consilier prezidenţial. La începutul lunii noiembrie, Bogdan Aurescu  a fost ales judecător al Curţii Internaţionale de Justiţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.