Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Cazanciuc, mesaj pe Facebook cu ocazia împlinirii a 18 ani de când România a început negocierile pentru aderarea la NATO

PSD
Robert Cazanciuc

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a transmis un mesaj pe Facebook cu ocazia împlinirii a 18 ani de când România a început negocierile pentru aderarea la NATO.

"Astăzi se împlinesc 18 ani de când România a primit invitaţia oficială să înceapă negocierile de aderare la NATO, alături de Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia şi Slovenia, în cadrul Summit-ului Alianţei Nord-Atlantice de la Praga.

Într-un moment în care România resimte tot mai puternic efectele pandemiei COVID-19, pe fondul unei campanii electorale care nu-și avea locul acum, trebuie să strângem rândurile. Avem nevoie să ne întoarcem la valorile care ne dau putere, stabilitate și siguranță.

Numai așa putem merge înainte și putem să răzbim!

Citește și: Analiza specialiștilor: când va începe scăderea cazurilor de Covid-19 în România/SURSE

Să nu uităm că în cele 3 momente importante legate de participarea țării noastre la NATO, România era condusă de guverne PSD: 2002, invitația oficială de aderare, 2015, acord politic privind înzestrarea armatei, 2017, primul an în care s-a alocat 2% din PIB pentru apărare.

Eforturile depuse de toate instituţiile din România, în cele aproape două decenii de acțiuni politico - diplomatice, de înzestrare şi echipare continuă a armatei române, au dus la consolidarea capacităţii de apărare a României şi au asigurat atât securitatea națională cât şi pe cea a intregii Alianţe, a Uniunii Europene.

Am fost onorat să reprezint Senatul României la ceremonia de înzestrare a Forţelor Aeriene Române cu primul sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare – PATRIOT - în cadrul căreia am susţinut necesitatea continuării modernizării armatei române şi colaborării susţinute cu toate statele membre NATO pentru asigurarea securităţii spaţiului nostru comun", a scris Robert Cazanciuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.