Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Negoiță a IZBUCNIT la adresa Guvernului: Administrația publică centrală este într-un ev mediu prelungit

Robert Negoita

Administrația publică centrală se află într-un ev mediu prelungit, din perspectiva birocrației, a declarat, miercuri, Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 din București și președintele Asociației Municipiilor din România (AMR).

"Îmi amintesc că aveam la școala de istorie chiar așa o expresie: ev mediu prelungit în România. Din perspectiva smart, din perspectiva digitizării instituțiilor publice, degeaba dăm certificate de urbanism online, că se duc cetățenii și trebuie să-și ia aviz de la ISC, care e centralizat în Evul Mediu. Se uită ca la navete spațiale de parcă te-ai dus acolo cu un marțian. Ei vor acolo, nene, ștampilă și semnături peste semnături. Asta înseamnă Smart România din perspectivă guvernamentală", a spus Robert Negoiță.

Citește și: Cătălin Predoiu SPULBERĂ orice speranță a magistraților privind pensiile speciale: Sunt SOLIDAR cu premierul

El a mai spus că, în continuare, catalogul școlar digital nu poate fi implementat în instituțiile de învățământ din Sectorul 3 din lipsa unui ordin de ministru.

"Mi-au promis public vreo 4 miniștri ai Educației, am renunțat. Nu sunt în stare să dea o hârtie conform căreia poate fi folosit catalogul digital, legal. Adică nu să completeze și pe catalogul ăla cu care ne-am născut și noi și părinții bunicilor noștri, ci să ni le pună pe laptopul pe care le au în dotare toate cadrele didactice din Sectorul 3, conectate wireless la internet cu toate instituțiile de învățământ și să poată pune acolo absența pe care părinții sau tutorii o văd online. Pentru că sistemul generează la orice modificare un mesaj, SMS sau e-mail", a arătat Negoiță.

Robert Negoiță a fost prezent miercuri la conferința Smart Solutions for Smart Cities organizată la Palatul Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.