Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Redford și Jane Fonda, printre cele mai așteptate staruri ale Festivalului de Film de la Veneția

gettyimages.com
Jane Fonda Robert Redford

Robert Redford și Jane Fonda se numără printre cele mai așteptate vedete ale celei de-a 74-a ediții a Festivalului de Film de la Veneția (Mostra) care miercuri seară își deschide porțile și care promite două săptămâni de filme interesante și multe celebrități prezente pe covorul roșu, relatează EFE, citat de AGERPRES.

Citeşte şi: Canalul de ştiri Fox News nu va mai difuza în Regatul Unit

Un program intens care se va încheia cu acordarea premiului Leul de Aur celui mai bun film din competiția oficială de către juriul prezidat de Annette Bening dar care are și secții paralele pentru câteva dintre cele mai interesante evenimente ale Mostrei.

Este cazul noii versiuni în 3D a legendarului videoclip pe care John Landis l-a realizat în 1983 pentru piesa ''Thriller'' a lui Michael Jackson, care a schimbat definitiv modul în care se fac clipurile muzicale. Veneția va prezenta în afara concursului adaptarea sa la noile tehnologii împreună cu un documentar despre ''making of-ul'' filmelor.

Tot în afara competiției se va prezenta și ''Our Souls at Night'', un film cu Redford și Fonda, care vor primi fiecare câte un Leu de Aur pentru întreaga carieră la această ediție a festivalului, care anul acesta mizează pe filmele de autor cu staruri în distribuție.

Cele două mari vedete ale marelui ecran se alătură unei liste ample de celebrități ca Jennifer Lawrence, Ethan Hawke, Octavia Spencer, Julianne Moore, Javier Bardem, Penélope Cruz, Isabelle Huppert, Sienna Miller, Alec Baldwin sau Don Johnson.

În ce-i privește pe regizori, este așteptat cu mare interes realizatorul mexican Guillermo Del Toro, la prima sa participare la Mostra cu 'The Shape of the Water'; americanul Darren Aronofsky care va încerca să recâștige Leul de Aur primit pentru ''The Wrestler'' (2008) cu povestea horror, ''Mother!'', sau britanicul Stephen Frears cu o poveste de epocă având-o în rolul principal pe marea actriță Judi Dench.

Fără a uita de George Clooney, prezent pentru a treia oară la Veneția — de data aceasta cu ''Suburbicon'' — și care este renumit pentru conferințele sale de presă antrenante în care a primit inclusiv cereri în căsătorie.

Un amplu evantai de vedete ce vor da strălucire unei Mostre care în ultimii ani a arătat o mai mare deschidere spre filmele de impact la public și unde anul trecut au fost prezentate în premieră mari succese precum ''La La Land'' sau ''Arrival''.

Mostra din Veneția cultivă însă și filmele cu mesaj politic iar anul acesta va demonstra din nou această tendință cu două documentare — cel al artistului chinez Ai Weiwei care atrage atenția asupra situației refugiaților, și unul semnat de Frederick Wiseman și dedicat Bibliotecii din New York.

În afara competiției vor fi prezentate și producții de ne-ficțiune precum 'This is Congo', despre conflictul din Republica Democratica Congo; ''Cuba and the Cameraman'', care arată evoluția insulei din 1972 și până în prezent, sau ''The Devil and Father Amorth'' în care controversatul William Friedkin pătrunde în lumea exorcizărilor.

Tot documentare vor fi și cele dedicate carierei actorului Jim Carrey, sau orașului Londra din anii 1960, al cărui narator este marele actor Michael Caine.

Regizorul american Paul Shrader (care a scris scenariul la ''Taxi Driver''), explorează în schimb o catastrofă care amenință mediul în ''First Reformed'', cu Ethan Hawke și Amanda Seyfried, în timp ce singura realizatoare prezentă în secțiunea oficială, Vivian Qu, trage un semnal de alarmă privind agresiunile sexuale într-un mic oraș în filmul său ''Angels Wear White''.

Tot în categoria realism este inclus și filmul ''Zuma'' al realizatoarei argentiniene Lucrecia Martel, a cărui acțiune se petrece în colonia spaniolă Gran Chaco în secolul al XVIII-lea, sau ''Loving Pablo'' al regizorului spaniol Fernando León de Aranoa, care prezintă viața amoroasă a traficantului de narcotice Pablo Escobar, interpretat de Javier Bardem.

Toate acestea într-un festival care acceptă fără reticențe sau polemici producțiile realizate de platformele de televiziune, precum Netflix, care anul acesta prezintă patru proiecte, două de televiziune și două de cinema.

Anul acesta festivalul se arată deschis și noilor tehnologii, cu o categorie dedicată realității virtuale îmbinată însă cu o poveste care se petrece în mica insulă venețiană Lazzaretto Vecchio, un loc abandonat unde între secolele XV — XVII a funcționat un spital pentru bolnavii de ciumă.

O combinație perfectă între tradiție și modernitate care vrea să devină pecetea acestui festival, organizat în celebra insulă Lido, de unde se poate întrezări, nu departe, întreaga splendoare a Veneției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.