Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canalul de ştiri Fox News nu va mai difuza în Regatul Unit

foxnews.com
fox news logo

Grupul media 21st Century Fox a decis să oprească difuzarea canalului de ştiri Fox News în Regatul Unit pentru a încerca să elimine un obstacol în calea planului său de a cumpăra Sky, informează AFP, citat de AGERPRES.

21st Century Fox "a decis să oprească difuzarea Fox News în Marea Britanie", a anunţat grupul într-un e-mail parvenit AFP.

"Fox News se concentrează pe piaţă americană, este destinat unui public american şi nu atrage decât câteva câteva mii de telespectatori pe zi în Marea Britanie. Am ajuns la concluzia că nu este în interesul nostru comercial să continuăm să difuzăm Fox News în această ţară", a adăugat grupul deţinut de magnatul australian Rupert Murdoch.

Grupul 21st Century Fox, care deţine 39% din acţiunile Sky, şi-a anunţat la finalul lunii decembrie intenţia de a cumpăra restul acţiunilor, însă această achiziţie îngrijorează autorităţile britanice, care doresc o anchetă amănunţită asupra operaţiunii.

Ministrul britanic al culturii, Karen Bradley, s-a declarat îngrijorată de influenţa pe care ar avea-o familia Murdoch asupra ştirilor dacă ar deţine controlul total asupra Sky. De asemenea, familia Murdoch deţine prin intermediul News Corp, două ziare britanice de mare circulaţie, The Times şi The Sun.

Autorităţile doresc, de asemenea, să analizeze cu atenţie o nouă plângere care acuză grupul de publicarea deliberată a unor informaţii false nefavorabile democraţilor, la cererea lui Donald Trump.

Considerat ca fiind foarte de dreapta, Fox News este cel mai vizionat post din Statele Unite. Postul s-a confruntat cu acuzaţii de hărţuire sexuală şi de discriminare rasială care i-au vizat pe unii dintre angajaţii săi.

Citeşte şi: Ziua Limbii Române, celebrată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.