Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Sighiartău, dezlănțuit la adresa Vioricăi Dăncilă: 'Este o formă de manipulare ceea ce face doamna prim-ministru'

stiripesurse.ro
Robert Sighiartau

Secretarul general al PNL Robert Sighiartău a declarat că mesajul premierului Viorica Dăncilă, prin care îi cere lui Klaus Iohannis să promulge cât mai repede bugetul pentru a putea aplica măsură de mărire a alocațiilor pentru copii de la 1 martie, este o formă de manipulare politicianistă, scrie Mediafax.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ - Directorul general al fermei de porci deținute de fiul lui Liviu Dragnea, CONDAMNAT la 7 ani de închisoare de Tribunalul Bucureşti

„Este o formă de manipulare ceea ce face doamna prim-ministru, pentru că Legea bugetului de stat, pe lângă faptul că guvernarea a venit foarte târziu cu acest buget, ei erau obligați să vină anul trecut, ei acum încearcă o formă de manipulare specifică să vină să pună presiune pe președintele României. PNL a spus foarte clar că această lege a bugetului este foarte dăunătoare pentru români. Noi nu suntem de acord cu această lege. Asta nu are nicio legătură cu majorarea alocațiilor pentru copii. Ei acum încearcă o formă de manipulare politicianistă, dar românii știu foarte clar ce se întâmplă. În momentul în care președintele are vreo sesizare la vreun articol, vom ști și noi”, a declarat Robert Sighiartău, marți, la Parlament.

Liberalul adăugat că deți PNL nu este de acord cu Legea bugetului, însă se bucură că Guvernul a adoptat marți o OUG pentru mărirea alocațiior.

„Voința românilor exprimată prin PNL a învins. Copiii vor avea, de la 1 martie, alocația de stat majorată. După 5 luni de luptă în Parlament, după 5 luni de luptă cu această guvernare PSD-ALDE care a votat de dou ori împotrivă, mă bucur că astăzi Guvernul a aprobat această măsură și acest amendament pe care PNL l-a avut în Parlament. Mă bucur că astăzi Guvernul a fost obligat să dea o OUG care să majoreze alocațiile copiilor”, a explicat Sighiartău.

Reacția liberalului vine după ce premierul Viorica Dăncilă i-a cerut marți președintelui Klaus Iohannis să promulge cât mai rapid legea bugetului de stat pentru ca Executivul să mărească de la 1 martie alocațiile copiilor. Ea a spus că în ședința de marți va fi adoptat o OUG care va permite acest lucru.

PSD a reacționat marți și a acuzat PNL, marți, de ”minciună, scandal și demagogie”, susținând că liberalii duc o campanie mincinoasă în care susțin că datorită lor ar fi crescut alocațiile la copii și că acestea vor crește pentru că Legea bugetului a fost adoptată cu voturile PSD, ALDE, UDMR și minorități.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.