Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Sighiartău, fostul secretar general al PNL, cere măsuri după declarațiile lui Aurescu: Pune implicit eticheta de rusofil pe partid

arhiva personala
Robert Sighiartau

Deputatul Robert Sighiartău, fostul secretar general al PNL, cere măsuri cât mai rapide după schimbul de replici dintre Rareș Bogdan și Bogdan Aureascu. Sighiartău susține că afirmațiile lui Aurescu pun echicheta de rusofil pe întregul partid.

„Atacul domnului Aurescu - un diplomat tehnocrat la adresa unui prim-vicepreședinte PNL și seful delegației PPE România in Parlamentul European mi se pare total deplasat și extrem de grav, cu atât mai mult cu cât pune o etichetă de rusofil unui membru din conducerea PNL și implicit PNL. Cred că trebuie cât mai repede luate masuri să se clarifice poziția astfel încat să nu planeze o astfel de acuzație asupra PNL”, afirmă Robert Sighiartău, într-un mesaj intern, potrivit unor surse.

Conflictul Rareș Bogdan - Bogdan Aurescu

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, referindu-se la ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, că nu el sau PNL a decis ca acesta să ocupe funcţia de şef al diplomaţiei din România, ci statul. Europarlamentarul liberal a afirmat, de asemenea, că ar schimba mai mulţi miniştri. Întrebat dacă l-ar mai ţine în funcţie pe Bogdan Aurescu, dacă ar fi şeful lui direct, europarlamentarul a răspuns negativ. „Eu? Nu. Aş mai concedia încă câţiva miniştri”.

În replică, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat pentru Digi24.ro că nu îl interesează părerile lui Rareş Bogdan. ”Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac - e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik”, a argumentat Aurescu.

Poziția oficială a PNL

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe, a declarat luni, comentând disputa Rareş Bogdan - Bogdan Aurescu, că PNL l-a numit pe Aurescu la MAE, decizia fiind, în mod implicit, asumată de întreg partidul, iar în aceste vremuri e bine să ai un specialist care să gestioneze politica externă. „E doar o discuţie între un politician şi un diplomat de carieră”, a afirmat Stroe, citat de news.ro.

„Vă pot confirma că partidul l-a numit pe domnul Bogdan Aurescu acolo. A fost decizia noastră la momentul respectiv ca opţiunea pentru zona de externe să fie pentru un diplomat de carieră, un diplomat cu foarte bună reputaţie şi experienţă, un om foarte bine conectat la zona relaţiilor internaţionale, care să conducă acest portofoliu. Este un portofoliu asumat de Partidul Naţional Liberal, iar Bogdan Aurescu a fost nominalizarea noastră acolo. Poate că în aceste vremuri e oarecum bine să ai un specialist în domeniu care să gestioneze situaţia politicii externe. Este poziţia şi viziunea domnului Rareş Bogdan în legătură cu activitatea domnului Aurescu. În schimb, vă pot menţiona faptul că aprecieri şi, bineînţeles, evaluarea activităţii fiecărui ministru în parte o face primul ministru Nicolae Ciucă. Ba mai mult decât atât, există în momentul de faţă o activitate extrem de susţinută în plan extern, lucru de altfel, pe care şi dumneavoastră l-aţi reflectat”, a declarat la Digi24 purtătorul de cuvânt al PNL, întrebat în legătură cu afirmaţia lui Rareş Bogdan conform căreia nu partidul l-a numit pe Bogdan Aurescu, ci statul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.