Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Turcescu își explică candidatura ciudată de la Brașov: Am intrat într-un conflict direct

turcescu

Deputatul Robert Turcescu arată că nu va mai candida la Constanța, acolo unde a obținut un mandat de deputat în anul 2016, ci la Brașov. Turcescu explică faptul că a intrat în conflict direct cu liderul PMP Constanța, Claudiu Palaz, pe care îl acuză de colaborare cu cei de la PSD, așa că a preferat să candideze în altă circumscripție, locul său la Constanța fiind luat de Elena Băsescu.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: Epidemia a fost ținută sub control până a intervenit politicul / VIDEO

”Cîteva necesare precizări:

Azi îmi voi depune candidatura pentru un mandat de deputat în circumscripția electorală Brașov. E o candidatură susținută de organizația județeană a PMP, iar acest aspect, după cum veți citi mai jos, e foarte important.

Așa cum știți, am fost vreme de patru ani deputat de Constanța, fiind unul dintre cei doi parlamentari PMP (al doilea a fost Traian Băsescu) care "s-a ales" închizînd mandatul, adică avînd suficiente voturi la scrutinul din 2016 astfel încît să intre direct, nu la redistribuire, pe un loc de deputat. Le mulțumesc încă o dată constănțenilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o acum patru ani prin votul lor, activitatea mea parlamentară arată că de-a lungul anilor m-am straduit cu asupra de măsură să țin cont de angajamentele electorale făcute în campania din 2016.

N-am mai candidat si anul acesta la Constanța, desi multora li s-ar fi părut firesc, pentru că am intrat în conflict frontal și public cu președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz. Conflictul, altminteri de notorietate, a fost generat de pactul pe care Palaz l-a facut vreme de patru ani cu PSD la Constanța, pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean. Am fost și ramîn categoric impotriva oricarei asocieri cu PSD! E motivul pentru care, de-a lungul acestor patru ani, am intrat in conflict și cu alți colegi de partid care ar fi dorit o apropiere de PSD. Ca sa fie clar, atunci cind conduceam PMP Bucuresti, adică vreme de patru luni in 2016, după alegerile locale, am INTERZIS categoric orice colaborare cu PSD și cu Firea in Consiliul General al Capitalei! Ciprian Ciucu si Nicușor Dan cu care eram coleg de Opozitie la acea vreme in CGMB, pot depune mărturie. După schimbarea mea din funcția de președinte al PMP București cu Valeriu Steriu, s-a dat verde la această colaborare.

Da, stiu, sint o nucă tare, de obicei tac destul de mult, dar acum era și este cazul să vă aduc aminte cum au stat si cum stau lucrurile. Pentru ca mi se pare ca unii uită prea repede!

Revenind la Constanța, n-am mai avut, prin urmare, cum să candidez acolo cîtă vreme aceasta organizație continua să fie condusă de Claudiu Palaz. Ii urez succes Elenei Băsescu.

Toata activitatea mea parlamentara din ultimii patru ani a fost, dincolo de proiecte legislative, voturi in plen șamd., anti-PSD: am ieșit printre primii în PiațaVictoriei într-o vreme în care unii "viteji" așteptau cuminți "verde" de la partid, am avut o retorică agresiva la adresa lui Dragnea într-o vreme în care unii viteji il vedeau ca fiind băiat de treabă și m-am opus categoric moficarilor Legilor Justiției pe vremea cînd PMP încă era destul de.. derutat. Am fost cel care a propus stringerea de semnături pentru eliminarea pensiilor speciale. Am scris primul proiect de lege pentru înființarea Registrului Unic al Lucrarilor de Doctorat, ca încercare de limitare a producției de doctorate plagiate. Și multe altele. N-am chiulit de la lucrările Parlamentului, m-am achitat onorabil de sarcina de secretar al Comisiei de Invatamint si, cred eu, daca veti privi la felul in care am votat de-a lungul timpului, nu am de ce sa mă rușinez cu ceea ce am făcut în Camera Deputaților vreme de patru ani în care, aspect foarte important, PMP a fost in OPOZIȚIE!

Cîteva cuvinte despre alegerile locale recent incheiate și candidatura mea la Președinția CJ Dâmbovița. În august, în vreme ce eram în concediu, m-a rugat Eugen Toma sa preiau conducerea interimară a Organizației PMP Dâmbovița. Fostul președinte, Liliana Nițu, avea o problema de sănătate, nu putea face campanie. N-am vrut, știam ca e teren minat, că e județ roșu, pesedist, dar Eugen a insistat și, din dorința de a ajuta partidul, am acceptat. Exact la începutul campaniei, am ajuns la Dâmbovița. Cu o mînă de oameni am făcut o campanie muncită, am alergat, ne-am zbătut, n-a iesit așa cum ne-am fi așteptat, dar nici rușine nu ne-a fost cu felul în care am făcut acțiunile electorale. După afișarea rezultatelor, ele fiind sub media națională, mi-am depus mandatul de președinte interimar pe care-l avusesem vreme de TREI SĂPTĂMÂNI la conducerea acestei organizații. N-am fost demis, am demisionat dupa ce am încercat să fac în trei săptămâni ce n-au făcut alții în trei ani! E acolo, la Dâmbovița, un om extraordinar, Florin Grigorescu fără de care multe n-ar fi fost posibile. Revenind, chiar și în aceste condiții, am obținut la Dambovita aproape 7000 din voturile exprimate pentru președinția Consiliului Județean! Le mulțumesc tuturor pentru încredere.

Pentru alegerile din 6 decembrie voi deschide lista pentru Camera Deputaților la Brașov. Aud niște neica nimeni că, vai, Turcescu nu e din Brașov, ce caută el sa candideze aici?!

Pe linga faptul ca eu cred ca omul sfințește locul și că nu locul sfințește omul, mi se pare că e o mare ipocrizie să aplauzi în 2020 alegerea neamțului Fritz la Timișoara și a franțuzoaicei Clotilde la Sectorul 1, dar să strîmbi din nas cînd vine un candidat născut la Pitești să candideze la Brașov! Sau trebuia sa fiu belgian ori olandez pentru a satisface pretentiile unor asemenea ipocriți? Ma iertați, sînt român si candidez la Brasov pentru un mandat de deputat in Parlamentul României!

Am vrut să fac toate aceste precizări înainte de a-mi depune candidatura, pentru a marca inceperea unui drum nou, a unei campanii noi, la finalul cărora sper ca judetul Brașov să aibă reprezentare PMP în Parlamentul țării. Pentru că, dincolo de cîrcotelile unora sau altora, acest partid, Mișcarea Populară, ramîne una dintre puținele redute conservatoare din politica românească. Si vin vremuri în care familia, credința și națiunea vor fi la mare căutare!

Cu Dumnezeu înainte și va fi bine!”, scrie Robert Turcescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.