Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robotul AI Google, Bard, primește cel mai mare upgrade, prin tehnologia Gemini

Google anunță că robotul software său de inteligență artificială, Bard, un rival al ChatGPT (OpenAI), a primit miercuri cea mai amplă actualizare, folosind tehnologia Gemini, un model AI capabil să „înțeleagă, să explice și să genereze” linii de cod de calitate înaltă, în cele mai populare limbaje de programe, ca Python, Java, C++ și Go, notează startupcafe.ro.

Într-un articol pe blogul său oficial, Google spune că Gemini (în varianta Pro) a depășit, ca performanță, în 6 din 8 parametri, modelul GPT-3.5, folosit de rivalii de la OpenAI. Printre „probele” la care Google spune că modelul său a bătut modelul OpenAI se numără MMLU (Massive Multitask Language Understanding), unul dintre standardele-cheie care măsoară marile modele de AI. De asemenea, Gemini a fost mai bund decât GPT-3.5 și la GSM8K, un benchmark legat de calculele matematice.

Google Bard cu tehnologia Gemini Pro va fi disponibil în limba engleză, în peste 170 de țări și teritorii, Google urmând să-l extindă la mai multe limbi și țări, „în viitorul apropiat”.

Din anul 2024, Google va lansa și versiunea Bard Advanced, cu tehnologie Gemini Ultra, care va da utilizatorilor acces la „cele mai avansate modele și capabilități” ale companiei.

Modelul AI Gemini a fost lansat în 3 versiuni:

  • Gemini Ultra — cel mai mare și capabil model AI al Google, pentru sarcini foarte complexe
  • Gemini Pro — model care poate fi extins la o gamă largă de sarcini.
  • Gemini Nano — un model eficient pentru sarcini on-device.

Într-un mesaj postat pe blogul companiei, directorul Google, Sundar Pichai, a subliniat că firma de tehnologie abordează dezvoltarea inteligenței artificiale „cu îndrăzneală și responsabilitate”.

„Aceasta înseamnă să fim ambițioși în cercetarea noastră și să urmărim capabilitățile care vor aduce beneficii enorme oamenilor și societății, în timp ce construim garanții și colaborăm cu guvernele și experții pentru a aborda riscurile, pe măsură ce inteligența artificială devine mai puternică” - a mai spus șeful Google și al companiei-mamă, Alphabe

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.