Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obișnuit cu LIMBAJUL SUBURBAN la adresa presei, primarul Timișoarei anunță că manelele rămân INTERZISE în ciuda CNCD: Ștacheta trebuie să rămână sus

Pressalert.ro
Nicolae Robu Live functionara

Sancționat cu avertisment de CNCD pentru că a interzis manelele în spațiul public din Timișoara, primarul Nicolae Robu bravează și anunță că manelele rămân interzise pentru că ștacheta trebuie să rămână sus. Asta în vreme ce Robu s-a remarcat în repetate rânduri printr-un limbaj suburban la adresa presei locale. Robu nu are puterea de a interzice manele în oraș, pentru că acest lucru poate fi făcut doar prin HCL, nu prin notă internă sau ordin de primar, așa cum s-a făcut așa -zisa difuzare a manelelor care nu are temei legal.

Citește și: Klaus Iohannis îi bagă în ȘEDINȚĂ pe Orban, Cîțu și Isărescu: discuții URGENTE despre economie

„Eu cred că la CNCD nu s-a înțeles corect ce am decis noi, aici, în plan local, judecându-se, probabil, ce s-a scris într-o reclamație. Noi nu am interzis genul acesta muzical! Este, cred eu, limpede pentru oricine – în orice caz: pentru noi este! – că într-o societate liberă nimeni nu poate interzice un gen muzical! Ce am făcut a fost că am dat o dispoziție internă, către toți angajații implicați în aprobarea organizării de evenimente pe domeniul public, prin care le-am cerut să nu inițieze și, mai mult, să nu avizeze desfășurarea de spectacole cu manele pe domeniul public în spații deschise, pe motiv că într-un oraș cu un nivel ridicat al vieții culturale – oraș viitoare capitală europeană a culturii – așa ceva nu este potrivit, nu este oportun”, susține acesta.

Din punctul său de vedere, „administrația publică locală are dreptul legal – chiar datoria – să se pronunțe și asupra oportunității lucrurilor desfășurate pe teritoriul aflat în jurisdicția sa, ca și asupra beneficității prin prisma interesului public (…) Întreb retoric, fără a contesta dreptul la propriul gust muzical al oricui: ce timișorean ar agrea, oare, organizarea unui concert de manele, cu binecunoscutele texte și dedicații conexe lor, în minunatele noastre piețe – Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Unirii, în prima chiar la intrarea în Palatul Operei și Teatrelor?!”, scrie știridetimișoara.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.