Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rocade și permutări la vârful PNL/ surse

sah

PNL începe procesul de primenire și reorganizare la vârf după ce BNP al PNL a decis grăbirea procesului de fuziune dintre vechiul PNL și vechiul PDL. Astfel „greii” Marian Petrache, Teodor Atanasiu și Anca Boagiu fac un pas în spate, pentru ca mai tinerii Cătălin Predoiu și Ilie Bolojan să iasă în față susține evz.ro

La Consiliul Național de vineri, liberalii vor marca, oficial, mai multe mișcări importante. Secretarul general al PNL vechi, baronul de Ilfov Marian Petrache, va fi înlocuit, cel mai probabil, cu primarul de Oradea, Ilie Bolojan, fost secretar general al Guvernului Tăriceanu.

Vezi și: Dacian Julien Ciolos a devenit Moș Crăciun: Salarii majorate pentru cler. Mirenii pofta-n cui

Și Gheorghe Flutur, celălalt secretar general al partidului, din vechiul PDL, se va retrage din funcție. Acesta este candidat la șefia CJ Suceava.

Pentru că PNL va obține funcția de secretar general al partidului, în compensare, lui Cătălin Predoiu (care provine din vechiul PDL) i s-a oferit funcția de președinte al PNL București. Cei doi co-președinți ai filialei, Teodor Atanasiu și Anca Boagiu, se vor retrage, mai susțin cei de la evz.ro

În legătură cu scenariul candidaturii lui Cătălin Predoiu la Primăria Capitalei, acesta a mai apărut în trecut, dar, cel puțin la nivel formal, co-președintele PNL Alina Gorghiu l-a infirmat chiar zilele trecute: „Eu îl apreciez foarte mult pe Cătălin Predoiu, dar ce vreau eu s-ar putea să nu coincidă cu părerile electoratului. (...) Nu și-a manifestat deloc intenția pentru o candidatură la Primăria Capitalei. Există cinci colegi înscriși în această competiție, (...) iar săptămâna viitoare va fi o discuție și vom decide”, a spus Gorghiu, zilele trecute. Pe de altă parte, dacă Predoiu va candida, Cristian Bușoi este vehiculat ca posibil candidat pentru Primăria sectorului 1, deși în sondajele pentru acest sector al Capitalei este cotat în urma Dianei Tușa, candidat la aceeași primărie de sector.

Surse din PNL susțin însă că este puțin probabil ca premierul din umbră al PNL să asume o candidatură la Primăria Capitalei, pentru că în cazul unui posibil eșec (pe cifrele actuale) el ar deconta tot.

Vezi și: EXCLUSIV - Sondaj intern forțează schimbări de urgență în PNL

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.