Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rochii inteligente, conectate, prezentate la Săptămâna Modei de la New York

Dolce Vita Magazine
moda

Rochii conectate, care se unduiesc automat, şi haine ce vibrează pe note muzicale sau se încălzesc, iată propunerea unui fost model, care vrea să pună tehnologia în slujba modei şi să le aducă pe femei mai aproape de aceasta, relatează joi AFP, potrivit Agerpres.

Vântul nu bate, nu se simte nici măcar o adiere, şi totuşi rochia îşi măreşte treptat volumul, apoi revine la forma iniţială, aşa cum s-ar întâmpla în mod natural afară. O altă rochie este decorată cu petale mari, care se deschid şi se închid, precum cele ale florilor naturale. 

Rochiile conectate concepute de Anina Trepte, fost model germano-american şi fondatoare a societăţii 360Fashion Network, sunt inteligente şi îşi pot schimba aspectul. 

Ea a prezentat unele dintre creaţiile sale la saloanele de tehnologie, în special la congresul mondial al dispozitivelor mobile - Mobile World Congress (MWC) - de la Shanghai. Însă, pentru a convinge lumea modei să investească în acest domeniu nou, ''Net'', porecla sa, a solicitat celor doi designeri cu care colaborează - Clare Tattersall şi Azrael Yang - să realizeze fiecare câte trei modele, prezentate în timpul unei parade de modă în marja Săptămânii Modei de la New York.

Citește și: Regizorul Jordan Peele va primi trofeul de excelență la gala BAFTA

Ea a pus la dispoziţia designerilor tehnologia de bază - kit-uri - ce a fost ulterior încorporată în haine. 

Newyorkeză de origine britanică, Clare Tattersall a creat astfel o rochie futuristă cu petale care se închid şi se deschid singure, o rochie pentru era #MeToo, cu foi metalice pe umăr care se scutură atunci când cineva se apropie prea mult şi o alta care are o glugă argintie, acţionată printr-un buton. 

Yang, care trăieşte în Beijing, şi-a găsit inspiraţia în mişcarea oceanului şi în alge pentru creaţiile sale inteligente, care se onduleză precum valurile, ghidate de senzori şi se adaptează la mediul înconjurător. ''Un rezultat fenomenal'', a calificat Anina Trepte aceste rochii. 

''Aceşti designeri sunt primii care testează kiturile'', a declarat Trepte. "Rezultatul este fenomenal", a spus ea cu entuziasm. 

Clare Tattersall vede oportunităţi pentru utilizarea acestor haine inteligente în domeniul îmbrăcămintei sportive şi, prin extensie, în domeniul medical, prin integrarea în haine a senzorilor capabili să înregistreze date referitoare la persoana care le poartă. 

Printre celelalte kituri propuse de Anina Trepte se numără tehnologii cu ajutorul cărora hainele pot fi încălzite ori pot vibra pe note muzicale, sau care pot face, spre exemplu, ca o geantă să strălucească. 

Însă ambiţia acestei femei dinamice, cu părul roşu electric şi ochi albaştri, care a renunţat la defilările pe podium şi s-a mutat în urmă cu peste zece ani în Beijing unde s-a devotat tehnologiei, este mult mai mare. "Am misiunea de a încuraja şi alte femei să intre în lumea tehnologiei'', a spus ea recunoscând că a trebuit să lupte pentru a-şi impune ideile de femeie antreprenoare în acest mediu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.