Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rod Stewart, în speranța de a sublinia drepturile LGBT+, refuză să cânte în Arabia Saudită

Townsquare.media
rod stewart

Cântăreţul britanic Rod Stewart speră că discuţiile legate despre refuzul său de a cânta în Arabia Saudită "vor aduce luminile reflectoarelor" asupra celor care se confruntă cu nedreptăţi în această ţară, inclusiv comunitatea LGBT+, informează DPA.

Artistul, în vârstă de 78 de ani, dezvăluise anterior că a refuzat şi un onorariu de peste 1 milion de dolari pentru a cânta în Qatar înainte de debutul Cupei Mondiale de fotbal în această ţară arabă, anul trecut, potrivit Agerpres.

"Sunt recunoscător că am posibilitatea să aleg dacă vreau să cânt sau să nu cânt în Arabia Saudită. Foarte mulţi cetăţeni de acolo au posibilităţi de alegere extrem de limitate - femei, comunitatea LGBTQ, presa. Mi-ar plăcea ca alegerea mea de a nu merge să aducă sub luminile reflectoarelor nedreptăţile de acolo şi să iniţieze o schimbare pozitivă", a declarat starul britanic într-un mesaj publicat pe Instagram.

Potrivit unui articol din The Mirror, situaţia drepturilor omului din ţara arabă ar fi fost motivul pentru care Rod Stewart a refuzat invitaţia de a cânta acolo, în pofida faptului că onorariul ce i-a fost oferit "era mult mai mare" decât cel pe care l-ar fi încasat pentru concertul din Qatar.

Homosexualitatea este ilegală în Arabia Saudită, iar această ţară încă utilizează pedeapsa cu moartea.

În 2019, cântăreaţa rap americană Nicki Minaj şi-a anulat un concert în Arabia Saudită după ce a primit numeroase critici din partea fanilor din cauza situaţiei drepturilor omului din acea ţară.

Alţi muzicieni, precum Mariah Carey, Enrique Iglesias şi Black Eyed Peas au susţinut totuşi concerte în Arabia Saudită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.