Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rodrigo Duterte menține restricțiile în Filipine: Nu se întrevede finalul

www.ibtimes.co.uk
Rodrigo Duterte

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a afirmat că nu "înclină" spre o ridicare totală a restricţiilor impuse în arhipelag înainte să devină disponibil un vaccin sau un medicament împotriva noului coronavirus, relatează marţi dpa potrivit Agerpres.

Filipinezii ar putea fi nevoiţi să suporte două sau trei valuri ale epidemiei înainte ca guvernul să ridice restricţiile, decise în urmă cu cinci săptămâni, a afirmat şeful statului.

"Nu se întrevede finalul", a spus liderul de la Manila într-un discurs televizat luni seara târziu.

"Nu avem deocamdată nicio idee când se va termina. Iar cifrele cresc. În aceste momente, trebuie să-i tratăm pe cei bolnavi şi să-i hrănim pe oameni", a adăugat el.

Ministerul filipinez al sănătăţii a raportat luni un bilanţ total de infectări de la începutul epidemiei de 4932 (+284 faţă de cel anterior) şi 315 decese (+18), precum şi 242 vindecări.

Dintre ţările din sud-estul Asiei, Filipinele (107 milioane de locuitori) are cel mai mare număr de cazuri ale noii boli respiratorii COVID-19 provocate de coronavirusul de tip nou SARS-CoV-2.

Principala insulă a ţării, Luzon, unde se află şi capitala Manila, este în izolare până pe 30 aprilie. În Luzon trăiesc circa 57 de milioane de oameni, peste jumătate din întreaga populaţie a arhipelagului, fiind a patra cea mai dens populată insulă de pe glob.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.