Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roger Federer a declarat forfait pentru turneul de la Roland Garros

digisport.ro
federer

Tenismanul elvețian Roger Federer a decis să nu participe la ediția din acest an a turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, la care șansele sale de a se impune erau destul de slabe, pentru a se consacra asupra celui de la Wimbledon, turneul său favorit, pe care va încerca să-l câștige pentru a opta oară în cariera sa, în luna iulie, informează AFP.

"Lucrez dur de o lună, însă având în vedere că vreau să joc încă mulți ani în circuit, cred că este preferabil să nu particip la sezonul pe zgură și să mă pregătesc pentru cele pe iarbă și suprafață dură", a explicat jucătorul din Țara Cantoanelor, în vârstă de 35 ani, pe site-ul său oficial, anunță Agerpres.

Citește și: Țiriac, dezvăluiri de senzație! Cum a făcut bani din BIȘNIȚĂ: 'Eu și Năstase am fost PRIVILIEGIAȚI'

În urmă cu două săptămâni, Federer a lăsat să se înțeleagă, într-un interviu, că intenția sa este de a juca la Roland Garros, chiar dacă nu a inclus în programul său niciun turneu de pregătire pe zgură, ceea ce îi limita considerabil șansele de a obține o performanță notabilă în capitala Franței.

El a precizat că își va anunța decizia pe 10 mai, iar fanii săi au așteptat în van un semn din partea sa pe rețelele de socializare, în ziua respectivă. Federer a postat, însă, a doua zi un clip în care putea fi văzut antrenându-se pe suprafață dură... la Dubai.

Zgura a fost întotdeauna suprafața care l-a dezavantajat pe Federer și jocul său ofensiv, chiar dacă s-a format ca jucător pe astfel de terenuri.

Campionul elvețian a avut nevoie de 11 tentative pentru a se impune la Roland Garros, în 2009, an în care și-a adăugat în palmares singurul titlu de Grand Slam care îi lipsea.

Anul acesta, marele favorit al turneului parizian este spaniolul Rafael Nadal, revenit la forma care l-a consacrat și care speră să cucerească al zecelea său titlu la Roland Garros.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.