Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roger Federer a fost eliminat la Doha

www.news.ro
Roger Federer kilt

Tenismanul elveţian Roger Federer, acum pe locul 6 în ierarhia mondială, a fost învins joi de georgianul Nikoloz Basilaşvili, în trei seturi, 3-6, 6-1, 7-5 în sferturile de finală ale turneului ATP de la Doha (Qatar), dotat cu premii în valoare totală de 787.930 dolari.

Roger Federer, cap de serie N. 2 la această competiţie, a cedat după circa o oră şi 50 de minute în faţa unui adversar aflat pe locul 42 în clasamentul ATP.

Pentru fostul lider mondial aceasta a fost al doilea meci după mai mult de treisprezece luni de pauză şi două operaţii la genunchi. Miercuri, la Doha, el l-a eliminat în trei seturi, 7-6 (10/8), 3-6, 7-5, pe britanicul Daniel Evans (28 ATP).

Potrivit AFP, Federer a părut obosit după meciul cu Evans, de aproape două ore şi jumătate.

Campionul din Ţara Cantoanelor, în vârstă de 39 ani, disputase ultimul său meci oficial înainte de Doha la Australian Open 2020, unde s-a oprit în semifinale.

În semifinalele competiţie din capitala Qatarului, Basilaşvili va primi replica americanului Taylor Fritz (33 ATP), ce a trecut joi de canadianul Denis Shapovalov (11 ATP şi cap de serie N.4), după un meci foarte disputat, 5-7, 6-3, 7-5.

Rusul Andrei Rublev, locul 8 în ierarhia mondială, s-a calificat în semifinalele turneului de la Doha fără să joace niciun meci, lucru care nu s-a mai întâmplat din 1990, de la crearea circuitului ATP.

Andrei Rublev, 23 de ani, locul 8 în ierarhia mondială, este cap de serie N. 3 la Doha, iar graţie acestui statut a fost calificat direct în turul 2. Cel pe care ar fi trebuit să-l întâlnească în turul secund, francezul Richard Gasquet (50 ATP), a renunţat din cauza accidentării la un picior.

Joi, în sferturi de finală, rusul ar fi urmat să-l întâlnească pe ungurul Marton Fucsovics, locul 46 mondial, dar şi acesta a declarat forfait. Potrivit organizatorilor, Fucsovics s-a retras din cauza unor probleme la spate.

Rublev va juca în semifinale cu învingătorul duelului dintre austriacul Dominic Thiem (4 ATP) şi spaniolul Roberto Bautista Agut (13 ATP).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.