Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roger Federer a sosit la Londra, dar este incert pentru competiţia Laver Cup

www.gettyimages.com
roger federer

Tenismanul elveţian Roger Federer a sosit luni la Londra, dar este incert pentru Laver Cup, ultima competiţie la care urmează să ia parte înainte de a se retrage definitiv din circuitul profesionist, potrivit Agerpres.

Pierre Paganini, preparatorul fizic al lui Federer, a precizat că o decizie în privinţa participării elveţianului la turneul din capitala britanică va fi luată "în ultimul moment". De menţionat că Roger Federer nu a mai disputat nicio partidă de la ediţia 2021 a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon. El a suferit în total trei intervenţii chirurgicale la genunchi în ultimii ani.

"Va fi o decizie de ultim moment. S-a antrenat pentru a şti exact dacă a juca este o idee bună sau nu", a declarat Paganini pentru ziarul elveţian Blick.

Severin Luthi, antrenorul de-o viaţă al lui Federer, a declarat la rândul său că "scopul lui Roger este să joace un meci, fie de simplu, fie de dublu. Vrea să fie în echipă şi să încerce să joace. Cred este că nu vrea să se plaseze deasupra Laver Cup, dar cred că reacţia publicului va fi extraordinară".

Roger Federer, în vârstă de 41 de ani, care are în palmares 103 titluri cucerite în circuitul profesionist, 20 dintre ele de Mare Şlem, şi-a anunţat săptămâna trecută retragerea din activitatea sportivă.

Campionul elveţian, cu peste 1.500 de meciuri disputate în 24 de ani petrecuţi în circuitul profesionist, a subliniat că ultimii trei ani au fost dificili din punct de vedere fizic. "Am muncit mult ca să revin la cel mai bun nivel al meu şi să fiu competitiv. Ştiu însă de asemenea care sunt limitele corpului meu şi capacităţile mele. Iar ultimele mesaje ale corpului meu au fost clare", a precizat Federer în mesajul său de săptămâna trecută.

La competiţia Laver Cup de la Londra, Federer va apăra culorile echipei Europei, alături de spaniolul Rafael Nadal, sârbul Novak Djokovic, britanicul Andy Murray, grecul Stefanos Tsitsipas şi norvegianul Casper Ruud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.