Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Rogue One' e pe primul loc în box-office

'Rogue One', noul lungmetraj din seria 'Star Wars', s-a menţinut în fruntea box-office-ului nord-american în weekendul de Anul Nou, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de agenţia Exhibitor Relations, conform AFP.

Cu 49,7 milioane de dolari încasări în weekendul prelungit al Anului Nou, acest prim episod inspirat de saga intergalactică - din care lipsesc personaje precum Luke Skywalker, Han Solo şi Prinţesa Leia - prezintă misiunea unui comando al Rebeliunii pentru a recupera planurile Stelei Morţii, arma de distrugere a Imperiului. Acţiunea se desfăşoară înainte de primul episod lansat în 1977, "Star Wars: A New Hope". Conform revistei Variety, citată de Reuters, încasările pentru acest weekend prelungit, incluzând şi proiecţiile zilei de luni, ar putea ajunge la 64 de milioane de dolari. Per total, Rogue One ajunge la 400 de milioane de dolari încasări în cinematografele nord-americane, plasându-se pe locul secund într-un clasament al celor mai mari încasări ale anului 2016, după filmul de animaţie Finding Dory care a strâns 425 de milioane de dolari, potrivit Reuters.

Filmul de animaţie "Sing", producţie a Illumination-Universal Pictures cu încasări de 41,4 milioane de dolari, îşi consolidează poziţia a doua în clasamentul nord-american, ajungând la încasări totale până în prezent de 177,3 milioane de dolari, scrie agerpres.ro.

Producţia SF ''Passengers'', cu Jennifer Lawrence şi Chris Pratt în distribuţie, a strâns în cele trei zile de încasări 16,1 milioane de dolari, plasându-se pe locul trei în clasament, însă ar putea ajunge la 20,7 milioane de dolari incluzând şi proiecţiile zilei de luni. De la data lansării, ''Passengers'' a strâns 61,4 milioane de dolari în cinematografele nord-americane, raportat la un buget de producţie de 110 milioane de dolari şi alte milioane investite în promovarea filmului.

Filmul de animaţie ''Moana'' (''Vaiana''), producţie a studiourilor Disney, care prezintă aventurile unei prinţese polineziene, ocupă locul patru în clasament cu încasări de 10,5 milioane de dolari. Per total în cele şase săptămâni de la lansare filmul de animaţie a strâns 213 milioane de dolari.

Producţia ''Fences'' a studiourilor Paramount Pictures, cu Denzel Washington în calitate de regizor şi actor şi cu Viola Davis în rolul secundar, ocupă locul cinci cu încasări de 10,2 milioane de dolari şi 32,7 milioane de dolari strânse per total de la data lansării.

Cei de la Fox se declară mulţumiţi de succesul neaşteptat al comediei ''Why Him?'', în distribuţia căreia îi întâlnim pe James Franco şi Bryan Cranston. Cu încasări de 10 milioane, comedia ocupă locul şase în clasamentul nord-american, până în prezent reuşind să genereze venituri de 34,5 milioane de dolari raportate la un buget de producţie de 38 de milioane.

Comedia romantică muzicală ''La La Land'', considerată ca fiind printre producţiile favorite pentru premiile Oscar, a strâns 9,5 milioane de dolari şi ocupă locul şapte în clasament, ajungând la încasări de 36,7 milioane de dolari în cele patru săptămâni de la lansare.

''Assassin's Creed'', adaptarea pentru marele ecran al jocului video omonim în care joacă Michael Fassbender şi Marion Cotillard, în regia lui Justin Kurzel, a obţinut 8 milioane de dolari, ocupând locul opt în clasament, însă ar putea ajunge la finalul zilei de luni la încasări de 10 milioane de dolari. Lansat de Crăciun, ''Assassin's Creed'' a strâns până acum 41 de milioane de dolari, având un buget de producţie de 125 de milioane de dolari. Producătorii filmului şi responsabilii studiourilor Fox se aşteptau ca succesul înregistrat de jocul video să atragă mai mulţi împătimiţi ai genului în cinematografe, scrie Variety, conform Reuters.

''Manchester by the sea'', unul dintre filmele favorite la premiile Oscar, a avut încasări de 4,2 milioane de dolari, în creştere faţă de weekendul Crăciunului, ocupând astfel locul nouă, iar per total în cele şapte săptămâni de la lansare a strâns 29,7 milioane de dolari.

"Collateral Beauty", o dramă în regia lui David Frankel despre un publicitar strălucit care se afundă în depresie după o tragedie, cu Will Smith, Edward Norton şi Kate Winslet în distribuţie, ocupă locul zece în clasament cu încasări de 4 milioane de dolari, per total ajungând la 27 de milioane în cele patru săptămâni de la lansare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.