Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rolls-Royce zburdă pe bursa de la Londra: creştere de 325% a valorii acțiunilor de la începutul lui 2023

Rolls-Royce
Rolls-Royce

Constructorul de motoare de aeronave Rolls-Royce (RR.L) înregistrează pe Bursa de Valori de la Londra una dintre cele mai ridicate dinamici din Europa de la începutul lui 2023 încoace, respectiv un avans de 325% într-o perioadă de aproximativ 14 luni.

Cotaţia a crescut în acest interval de la 1,08 lire la 4,59 lire pe unitate. Indicele de referinţă FTSE 100, reprezentativ pentru piaţa de capital din Regatul Unit, a pierdut 8,8% în aceeaşi perioadă, conform datelor agregate de ZF de la Yahoo Finance.

„Rolls-Royce, care produce motoare pentru aeronave comer­ciale, precum şi sisteme de propulsie pentru nave şi submarine, a raportat un profit operaţional de 1,6 miliarde de lire sterline în 2023, com­parativ cu 652 de milioane de lire sterline în 2022“, scrie brokerul local Goldring despre situaţiile financiare ale companiei.

„Randamentul capitalului s-a dublat la 11,3%, în timp ce datoria netă a scăzut la 2 miliarde de lire sterline, faţă de 3,3 miliarde de lire sterline la sfârşitul anului 2022.“

content-image

Profitul e și el pe creștere spectaculoasă

Grupul a prognozat o creştere a profitului operaţional de cel puţin 6% în 2024. Rolls-Royce a fost cel mai bun performer din indicele FTSE 100 al Marii Britanii în 2023, crescând cu peste 200% în urma unei revizuiri ascendente a prognozei de profit şi a anunţului din noiembrie conform căruia profiturile ar putea să crească de patru ori până în 2027, adaugă Goldring.

„Transformarea noastră a adus o performanţă record în 2023, determinată de optimizarea comercială, de eficientizarea costurilor şi de progresul iniţiativelor noastre strategic“, spune Tufan Erginbilgic, CEO-ul Rolls Royce, conform CNBC.

Anul acesta, acţiunile societăţii sunt pe plus cu 19,4%, la o valoare de piaţă de aproximativ 30 de miliarde de lire, în vreme ce FTSE 100 s-a depreciat cu 0,2%.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.