Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rolul PET-CT în diagnosticul afecțiunilor oncologice

dr ruxandra vladescu

PET-CT (tomografia cu emisie de pozitroni) este o investigație de medicină nucleară de înaltă performanță, utilizată în diagnosticul și urmărirea cancerului. Investigația furnizează informații valoroase despre metabolismul țesuturilor (prin PET), în contextul structurilor anatomice relevate de CT.

Cu ajutorul PET-CT se pot diagnostica cele mai frecvente afecțiuni neoplazice, dat fiind că metabolismul țesutului canceros este aproape invariabil crescut: cancerul pulmonar, cancerul de sân, cancerul colorectal, cancerul esofagian, cancerul de pancreas, cancerele din sfera ginecologică. PET-CT crește precizia diagnosticului, ajutând astfel și la alegerea conduitei terapeutice țintite.

Investigația PET-CT se efectuează la recomandarea medicului oncolog, pentru susținerea diagnosticului, stadializarea bolii sau monitorizarea tratamentului. Cu ajutorul examinării PET-CT, se poate clarifica rapid prezența unei tumori, se realizează precis localizarea și stadializarea tumorii și se stabilește prezența de metastaze.

Avantajele PET-CT au un impact semnificativ asupra confortului pacientului: siguranța de a obține un diagnostic complet printr-o singură scanare, expunerea la doze scăzute de iradiere, eliminarea substanței radioactive utilizate într-un interval scurt de timp. Deși combină două metode diagnostice care generează imagini, iradierea este mai scăzută comparativ cu un CT normal.

Centrul Oncologic SANADOR oferă acces pacienților la o paletă generoasă de investigații avansate: PET-CT, SPECT-CT și scintigrafie, în cadrul Departamentului de Medicină Nucleară, cu remarcabile posibilități de aplicabilitate în multe categorii de patologii.

La Centrul Oncologic SANADOR, pacienții pot beneficia de echipamentul PET-CT Siemens Biograph Horizon-3R, unic în România. Un aspect foarte important este faptul că investigațiile PET-CT pot fi realizate și în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Avantajele PET-CT cu ajutorul tehnologiei Biograph Horizon 3R:

  • Diagnostic precis al tumorii și stadializarea acesteia;
  • Timp scurt dedicat investigațiilor – prin efectuarea unei singure examinări;
  • Expunerea la o doza de radiație scăzută, cu rezultate complete.

Centrul Oncologic SANADOR asigură îngrijire medicală personalizată pentru fiecare pacient. În acest sens, se întocmește o comisie oncologică multidisciplinară (Tumor Board) compusă din medici cu experiență, din diferite specialități (Oncologie medicală, Radioterapie, Chirurgie oncologică, Medicină nucleară, Radiologie-imagistică medicală și alte specialități, în funcție de situație), în cadrul căreia fiecare caz medical este analizat individual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.