Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roma va avea o stradă care va purta numele scriitorului columbian Gabriel García Márquez

picpicx.com
gabriel garcia marquez

La Roma, capitala Italiei, va fi inaugurată pe 26 octombrie, într-o ceremonie oficială, o stradă care va purta numele scriitorului columbian Gabriel García Márquez, pentru a i se aduce un omagiu laureatului cu premiul Nobel pentru Literatură, care a trăit în acest oraş în anii 1950, relatează miercuri EFE.

La omagiul dedicat scriitorului, unde vor fi invitaţi muzicianul columbian Camilo Molina şi flautistul italian Andrea Griminelli, vor participa ministrul columbian pentru relaţii externe, Marta Lucía Ramírez, alături de ambasadoarea Columbiei în Italia, Gloria Isabel Ramírez.

Primăria Romei a susţinut iniţiativa dedicării acestei străzi, din apropierea parcului Villa Borghese, lui García Márquez datorită "influenţei Italiei în opera lui Gabo, şederii sale în acest oraş şi fascinaţiei exercitate de neorealism şi de cultura italiană care i-au servit ca inspiraţie pentru consolidarea stilului său literar", notează Ambasada Columbiei într-un comunicat, potrivit Agerpres.ro.

Gabriel García Márquez a venit la Roma în 1955, în calitate de corespondent al publicaţiei El Espectador, pentru a informa despre starea sănătăţii papei Pius al XII-lea şi a rămas mai mult de un an în acest oraş pentru a studia cinematografia, fapt ce i-a consolidat relaţia sa cu "cea de-a şaptea artă".

Ambasadoarea Columbiei a declarat că "este o onoare şi un mare succes" faptul că unui scriitor din ţara sa i se aduce un asemenea omagiu la Roma, un oraş unde, a a spus ea, Gabo s-a "simţit ca acasă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.