Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roman Abramovici finanțează involuntar Ucraina: Miliardele provenite din vânzarea clubului Chelsea vor ajunge la Kiev

vestidinrusia.ro
Miliardarul rus Roman Abramovici

Deputatul britanic Leo Docherty, însărcinat al Guvernului englez cu Afacerile Europene, a dat asigurări că fondurile strânse din vânzarea clubului englez de fotbal Chelsea de către Roman Abramovici sunt în curs de a fi trimise pentru a ajuta oamenii din Ucraina, relatează Goal, potrivit Mediafax.

Oligarhul rus Roman Abramovici a vândut Chelsea unui consorțiu condus de Todd Boehly pentru o sumă de 4,25 miliarde de lire sterline în luna mai a anului 2022, iar fondurile strânse din vânzare sunt destinate pentru acordarea de ajutor Ucrainei pe fondul războiului acesteia cu Rusia.

Deputatul Chris Bryant a întrebat Ministerul Afacerilor Externe britanic care sunt ultimele noutăți în ceea ce privește eliberarea banilor către necesitățile din ucraina.

„Chelsea a fost vândută pentru 3,5 miliarde de lire sterline cu multe luni în urmă. Acei bani au ajuns deja în Ucraina? Și dacă nu, de ce nu?", a întrebat Bryant.

„(Banii) sunt încă înghețați în contul bancar din Marea Britanie. Se face munca administrativă și se solicită o licență, dar sperăm că acesta este începutul călătoriei lor spre Ucraina pentru a-i ajuta pe oameni acolo unde au nevoie de ajutor", a fost răspunsul oferit de Leo Docherty.

Abramovici a vândut Chelsea la începutul anului, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, pe fondul sancțiunilor impuse oligarhilor și întreprinderilor rusești. Fondurile obținute din vânzare urmau să fie păstrate într-un cont al guvernului britanic, înainte de a fi eliberate pentru a ajuta Ucraina într-o anumită măsură, însă procesul de realizare a acestui lucru nu s-a dovedit a fi simplu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.