Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roman Abramovici a dat în judecată Consiliul UE pentru pentru sancțiunile împotriva sa

vestidinrusia.ro
Miliardarul rus Roman Abramovici

Miliardarul rus Roman Abramovici a dat în judecată Consiliul Uniunii Europene pentru sancțiunile impuse împotriva sa, în cadrul măsurilor care vizează Rusia și aliații apropiați ai președintelui Vladimir Putin, relatează Euronews.

În luna martie, UE l-a inclus pe Abramovici, alături de alți oligarhi ruși, pe lista persoanelor cărora li s-au înghețat activele și li s-au interzis călătoriile din cauza rolului lor în invazia rusă în Ucraina.

La acea vreme, blocul comunitar l-a acuzat pe fostul proprietar al clubului londonez de fotbal Chelsea că a avut „acces privilegiat la președintele rus și că a menținut relații foarte bune cu acesta”, lucru pe care Abramovici l-a negat vehement.

Abramovici a fost nevoit să vândă Chelsea după ce a fost sancționat de guvernul britanic, fiind acuzat de faptul că a permis „invazia brutală și barbară” a lui Putin în Ucraina.

Vânzarea clubului din Premier League pentru 2,5 miliarde de lire sterline (3,2 miliarde de dolari) – cel mai mare preț plătit vreodată pentru o echipă sportivă – a fost finalizată luni, formația londoneză fiind cumpărată de un consorțiu condus de Todd Boehly, coproprietar al echipei Los Angeles Dodgers.

Tranzacția a marcat sfârșitul perioadei de 19 ani, plină de trofee, în care Abramovici a deținut clubul.

Comisia Europeană a precizat că autoritățile portugheze au confirmat faptul că vânzarea clubului Chelsea de către Abramovici – care deține și cetățeniile portugheză, rusă și israeliană – nu este în beneficiul miliardarului sau al unei entități asociate cu acesta și că veniturile vor fi folosite doar pentru activități umanitare în Ucraina.

„Acest lucru vine în urma unui angajament strâns între Comisia Europeană, Portugalia și Regatul Unit, menit să asigure că vânzarea este pe deplin în conformitate cu legislația UE privind sancțiunile”, a precizat Executivul comunitar, într-un mesaj pentru AP, potrivit Euronews.

„Punerea în aplicare și aplicarea eficientă a sancțiunilor UE reprezintă o prioritate pentru Comisie”, a mai transmis instituția de la Bruxelles.

Contactați marți, oficialii Consiliului și ai Curții de Justiție a UE nu au oferit detalii în privința acestei cauze juridice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.