Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românca Alexandra Bulat candidează în circumscripția Abbey din orașul Cambridge

arhiva personala
Românca Alexandra Bulat candidează în circumscripția Abbey din orașul Cambridge, capitala comitatului (echivalentul județului) Cambridgeshire din Estul Angliei, din partea Partidului Laburist. Alexandra este absolventă a University College Londra și doctor în sociologie politică al Universității Cambridge. Ea trăiește în Marea Britanie din 2012.
"În fiecare zi când fac campanie bat la ușile oamenilor, discut politicile noastre la nivel local și chiar întâlnesc mulți europeni, cred fiecare al cincilea cetățean cu care vorbesc este european, inclusiv mulți români, iar unii dintre ei nici nu știau că pot vota în alegerile locale. Este important să amintim oamenilor că pot vota în alegerile de pe 6 mai, chiar dacă Brexit a avut loc deja, noi locuim aici, plătim impozite locale și este important să ne exprimăm opiniile în politică, indiferent care ar fi ele."
În 2017 Laburiștii au avut în Abbey un avans de doar 3% față de Partidul Liberal Democrat (40% - 37%), dar acum lupta se va da aici între Partidul Laburist și Partidul Verzilor. Scrutinul este unul majoritar uninominal cu un singur tur. Alexandra  este însă conștientă că Partidul Laburist care a câștigat doar șase din cele 61 de mandate de consilier județean în Cambridgshire nu poate obține aici o majoritate absolută și cel mai bun rezultat la care poate spera este ca Partidul Conservator, condus pe plan național de prim ministrul Boris Johnson, să-și piardă aici majoritatea absolută în consiliul județean, iar Laburiștii să poată prelua puterea alături de Liberal Democrați.
Alexandra a fost activă după decizia Marii Britanii de a ieși din UE în apărarea drepturilor cetățenilor europeni rezidenți aici, iar aceasta a fost o temă importantă în actuala campanie.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.